Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a explicat astazi declaratia facuta in urma cu doua zile, cand intrebat daca mai ramane inca un mandat, de anul viitor, la conducerea Bancii Nationale, a raspuns scurt: “nu mai pot”.
Pentru a clarifica aceasta neclaritate, l-am intrebat astazi pe Mugur Isarescu:
– Aveti de gand sa va retrageti de la conducerea BNR anul viitor?
Mugur Isarescu: “Nu v-am spus data trecuta? Nu m-am exprimat clar? In primul rand ca nu e de actualitate. Iar dumneavoastra o sa spuneti “a intors-o guvernatorul”. Dar la anul implinesc 70 de ani si din cate stiu eu, cel putin in domeniul profesoratului, la 70 de ani nu mai poti sa profesezi. Acum, Parlamentul, in intelepciunea lui, poate sa spuna orice.
Deci nu am facut o declaratie aiurea. Am spus ca la anul implinesc 70 de ani. Nu este bomba faptul ca implinesc 70 de ani. Va uitati in CV-ul meu si veti constata ca pe 1 august 2019 implinesc 70 de ani. E bomba asta?! Iar in al doilea rand, din cate stiu eu, nu se mai poate sa mai continui. Chiar daca mi s-ar face aceasta propunere.
Mai este un lucru, pentru ca multe confuzii au mai aparut, si fac eu o precizare: e clar ca-mi inchei mandatul, oricum se incheie mandatul in toama anului viitor.
Nu jignesc pe nimeni, nu e vorba de niciun fel de aluzie, dar am citit ca m-am dus la Parlament si am negociat si am solicitat (un nou mandat n.r.). Traznaia asta cu negocierea as vrea chiar sa o inchidem, si astfel ne ajutati si pe noi si ajutati si societatea romaneasca. E jenanta! Eu citesc de la individul acesta (probabil Lucian Isar n.r.), care se duce la televizor si spune ca am negociat eu cu Florin Georgescu, da-i DNA-ul, ia-i DNA-ul?! Cum se poate asa ceva?
Cerem din nou, in mod public, Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa-si faca datoria. Cum de lasa asemenea aberatii sa fie dezbatute in public? Ne-am dus acolo pentru a discuta cele doua scrisori si crede cineva ca noi am discutat despre Curtea de Conturi?! Ce sa discutam despre Curtea de Conturi?! Curtea de Conturi a stat trei luni aici, vine in fiecare an.
Ce spune individul, sa se analizeze rezerva de aur, este o nebunie! E ca si cum s-ar duce Curtea de Conturi la Ministerul de Externe sa analizeze politica externa a statului?! Curtea de Conturi se duce la Ministerul de Externe sa vada bugetele ambasadelor etc. (nu politica externa n.r.). Ce experti poate sa aiba Curtea de Conturi sa se uite la rezerva internationala a unei tari?! Rezerva este verificata…noi credeti ca am putea lua vreun ban (imprumut extern), dumneavoastra credeti ca ati putea calatori in strainatate cu cardul daca rezerva internationala n-ar exista in conturi in strainatate? Ca doar nu o tinem aici, in saci cu bani! N-ar fi verificata si supraverificata in fiecare zi, in fiecare moment, prin auditori internationali?!
A crea o asemenea iluzie inseamna nu doar subminarea increderii in Banca Nationala, ci subminarea increderii in Romania. Asta este o chestiune foarte serioasa! Ne ducem noi la presedintele Camerei ca sa discutam schimbarea legii Curtii de Conturi?! Iar in platoul (TV) stau cativa si… (nu zic nimic n.r.) Pe de o parte e distractiv, pentru ca e ca intr-un Muppet Show, dar pe de alta parte ne dam seama ca e o chestiune foarte serioasa.
Asa si cu intrebarea: daca plec la anul? Normal ca plec…doar no-i sta aici pana…implinesc 70 de ani si conform legilor care exista, nici nu stiu daca se aplica si celorlalti demnitari, dar ca profesor universitar nu mai pot sa profesez. Bomba anului, ati vazut?! Guvernatorul implineste 70 de ani! E stire?! Daca da, o confim! La anul implinesc 70 de ani!”
Sistemul bancar din România este printre cele mai modee È™i performante din întreaga lume, spune Radu GheÈ›ea în cadrul podcasturilor găzduite de Centrul de SoluÈ›ionare Alteativă a Litigiilor în domeniul... detalii
• Confuzia dintre dorinÈ›e È™i nevoi duce la imposibilitatea corelării veniturilor cu cheltuielile• MulÈ›i oameni sunt deconectaÈ›i de la propria situaÈ›ie financiară. Unii nu È™tiu care sunt veniturile familiei. AlÈ›ii... detalii
Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea... detalii
Provocările fiscale È™i economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiÈ›i pe consumatori, iar administrarea finanÈ›elor personale devine un imperativ pentru cei care vor să îÈ™i păstreze confortul din prezent... detalii