Motoarele de cautare, precum Google sau Bing, ar putea plati site-urile de stiri pentru articolele preluate

Autor:

Bancherul.ro
2016-08-28 14:11

Comisia Europeană lucrează la o reformă a drepturilor de proprietate intelectuală, care ar da organizațiilor media dreptul de a taxa platformele de Internet de genul Bing sau Google dacă motoarele de căutare publică extrase din articolele lor, informează Financial Times, preluata de Agerpres.

Potrivit Financial Times, propunerile Executivului comunitar, care ar urma să fie date publicității luna viitoare, sunt destinate să reducă puterea marilor companii din sectorul online în negocierile dintre motoarele de căutare și creatorii de conținut. Însă noua taxă ar pune și mai multe presiuni asupra relațiilor, și așa tensionate, între Silicon Valley și Bruxelles pe teme precum taxele și concurența.

Miercuri, Departamentul american al Trezoreriei a criticat Comisia Europeană pentru intenția sa de a amenda grupul informatic american Apple cu mai multe miliarde de euro din cauza neplății taxelor în Europa.

În centrul noului plan este o propunere conform căreia organizațiile media vor primi “drepturi exclusive” pentru a permite conținutului lor să fie disponibil online publicului, iar astfel servicii precum Google News ar fi forțate să negocieze cu organizațiile media pentru a putea publica extrase din articolele lor. Cu toate acestea, organizațiile media nu sunt obligate să perceapă taxe pentru ca un agregator să publice extrase din conținutul lor și ar putea să îl ofere gratuit.

“Vrem să fie foarte clar, acordarea unor astfel de drepturi către organizațiile media nu va afecta modul în care utilizatorii fac schimb de hyperlink-uri pe Internet”, a declarat purtătorul de cuvânt al CE, Christian Wigand.

Criticii acestei idei susțin că eforturi similare de a taxa Google pentru că a publicat știri online au eșuat atât în Germania și Spania. În cazul Spaniei, Google a răspuns prin închiderea serviciului Google News în această țară, iar în Germania multe organizații mediu au renunțat la dreptul de a impune taxe pentru a apărea în continuare în rezultatele de căutare ale motorului de știri, după ce anterior au suferit o diminuare semnificativă a traficului.

Comentarii

Marian

Isarescu, un maniulator mafiot

Isarescu e in aceeasi oala cu Olteanu, dar mai pe la fund. Incearca sa-si spele camasa cu cel mai bun detergent, da e patata rau si ramane la fel de jegoasa.

constantin

minciuna

Isarescu este un subiect TABU (interzis pentru necunoscatori ),ne-a mintit in toate privintele ca sa se scoata pe el si conducerea CA , si mai rau este ca are sustinere din partea multor corupti din parlament si poate si mai sus !! Ce putem face ? Este sa punem presiuni pe ai nostrii parlamentari prin voturi ,emailuri ai alte chestii ca sa nu mai fie numit si poate Romania isi va reveni !!!! POATE !!!

Cosmin

Critica

De multe ori am acuzat BNR pentru probleme gen CHF, modul de recuperare al creantelor de catre banci si libertatea si sprijinul acordat bancilor in raport cu consumatorii. De asemenea am invocat ca exista corupti in BNR. ca mai in toate institutiile statului. Imi pare rau pe de o parte ca la sfarsit de mandat i se distruge imaginea atat de tare. Sunt un om cu o gandire logica si care incearca sa vada lucrurile in ansamblu.... trebuie sa vedem si partile bune realizate de BNR in mandatul lui.... si sunt anumite performante notabile..., nici mie nu imi vine sa cred ca ii iau apararea, dar sa-mi zica si mie cineva care ar avea salariul de mii de euro pe luna de atatia ani s-ar mai murdari pe degete.....bine, exceptie golanii aia da Bucuresti...... problema ca mai jos de el e cam mare magarie, dar in tara in care traim e aproape firesc. Cred ca as schimba nitel PR-ul BNR, la nivel de imagine trebuie schimbata viziunea in raport cu cetateanul. S-a prea ajuns la ideea ca BNR-ul nu poate fi controlat de altcineva.... gen Parlament sau alte institutii si ca ei sunt ca un stat in stat. Ideea e un pic cam fortata si bineinteles ca orice institutie a statului poate fi auditata pana la urma.... sunt specialisti sau firme de audit internationale care pot audita si BNR-ul, bineinteles pe domenii care nu privesc interesul national sau secret,.... poate nici nu ar strica un grad mai ridicat de transparenta ... atunci si increderea si perceptia cetatenilor va creste. Teama imi e ca ii vom duce dorul lui Isarescu cand nu va mai fi la BNR, am ajuns la concluzia ca multi vor plange si din interior, respectiv angajatii, cat si noi cetatenii. Cand vor ramane golanii aceia de sub el se va alege praful.... Sa fim corecti inainte de a arunca cu pietre.... Apropo dl. Isarescu sunt in proces cu o banca care nu doreste sa faca nicio oferta fata de cei cu credite in CHF, e vorba de o banca care se da romaneasca dar nu e ....... poate pana la urma se face ceva...

Artistul

Au venit postacii chf

Si striga "cat e salariu, cat e salariu".

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii