BANCI | Ultima Ora

MEF a vandut certificate de trezorerie pe trei luni cu dobanda de 14,19% pe an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-19 18:16

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a vândut, miercuri, certificate de trezorerie cu discont, scadente după trei luni, în urma cărora a obţinut 597,11 milioane lei (155,4 milioane euro), la cel mai mare randament mediu din ultimii ani, de 14,19% pe an, a anunţat banca centrală.

Randamentul maxim acceptat de Finanţe a fost de 14,25% pe an, nivel echivalent cu dobânda percepută de banca centrală la facilitatea de credit (sau creditul lombard). Valoarea anunţată a licitaţiei a fost de 700 milioane lei.

Ofertele totale depuse de bănci, în valoare de 1,26 miliarde lei (328,5 milioane euro) au depăşit de peste două ori suma atrasă de minister.

Banii obţinuţi în urma emisiunii de certificate de trezorerie vor fi folosiţi pentru a finanţa deficitul bugetar, în timp ce suma de 2,4 miliarde lei atrasă în această săptămână sub formă de depozite pe termen scurt va fi folosită pentru a acoperi un gol temporar în conturile trezoreriei, potrivit directorului Trezoreriei, Ştefan Nanu.

Iniţial, pentru această săptămână era programată o licitaţie de obligaţiuni benchmark scadente după trei ani, schimbată săptămâna trecută de MEF într-o licitaţie de certificate de trezorerie la trei luni, motivul invocat fiind adaptarea la cerinţele actuale ale pieţei.

Bugetul de stat consolidat înregistra un deficit de circa 1,5% din PIB după primele zece luni, potrivit unei declaraţii recente a ministrului economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian.

Ministerul Economiei şi Finanţelor anunţase pentru noiembrie emisiuni de titluri de stat de 3 miliarde lei.

La emisiunile precedente din această lună, MEF a vândut obligaţiuni cu maturitate la cinci ani în valoare de 190,8 milioane lei (circa 51,4 milioane euro), la care va plăti un randament mediu anual de 12,65%, precum şi certificate cu discont pe şase luni de 770,6 milioane lei (aproape 201 milioane euro), cu un randament mediu anual de 13,69%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii