MasterCard estimeaza ca platile cu cardul vor creste accelerat in urma masurilor adoptate de Guvern, precum plafonarea tranzactiilor cu numerar si reducerea comisioanelor pentru comercianti

Autor:

Bancherul.ro
2015-04-28 17:35

Cosmin Vladimirescu, seful MasterCard pentru Romania, se asteapta ca platile cu cardul sa creasca accelerat in urmatorii ani ca efect al unor legi adoptate deja de guvern sau in curs de implementare, precum limitarea tranzactiilor cu numerar si reducerea comisioanelor platite de comercianti la acceptarea platilor cu cardul.

“Din pacate, in prezent suntem pe penultimul loc in Europa, doar inaintea bulgarilor, in privinta ponderii platilor cu cardul, care reprezinta doar 4,4% din volumul total al tranzactiilor efectuate intr-un an, insa ma astept ca intr-un interval de 7 ani sa ajungem si noi la media europeana, de aproximativ 20%, ca efect al masurilor adoptate de guvern”, a spus astazi Vladimirescu, in cadrul unei conferinte de presa.

In Polonia, ponderea platilor cu cardul este mult mai ridicata decat in Romania, in jurul a 25% din totalul tranzactiilor, iar ca efect si ponderea economiei subterane este in jurul mediei europene, de 18%, mult mai mica decat la in Romania, de 28,4% din PIB, conform unui studiu efectuat recent, a adaugat seful Matercard.

Platile cu cardul cresc gradul de fiscalizare a economiei si implicit veniturile incasate la buget, cu efect benefic asupra bunastarii populatiei, intrucat statul va avea la dispozitie mai multe resurse pentru investitii intr-o scoala mai buna, intr-un sistem de sanatate modern sau in a face curatenie pe strazi, explica Vladimirescu.

La randul lor, cei care platesc cu cardul au o serie de beneficii, precum siguranta ca nu pot pierde sau nu li se pot fura banii, fiind despagubiti chiar si in cazul unor fraude, pot efecta plati pe internet din orice loc si in orice moment si au acces non-stop la banii din cont prin intermediul ATM-urilor.

“E o certitudine ca va creste ponderea tranzactiilor electronice si cu cardul la comercianti, dar fiind vorba de un proces de durata, noi estimam initial ca vom avea nevoie de 20 de ani pentru a ajunge la nivelul altor state dezvoltate. Dar daca guvernul implementeaza cele 10 masuri propuse de noi anul trecut, in vederea stimularii platilor electronice si reducerea economiei subterane, printre care si loteria bonurilor fiscale, prima masura adoptata deja, atunci ritmul de adoptie a platilor electronice va accelera, odata cu cresterea numarului de terminale pentru acceptarea platilor, astfel incat vom avea nevoie de doar 7 ani pentru a-i prinde din urma pe ceilalti si sa ajungem la media europeana”, a precizat Vladimirescu.

Comentarii

De la: mariusSubiect:

Felicitari BT!

Comentariu:

Astfel se demonstreaza ca avocatul Piperea a avut dreptate, dincolo de atacurile mizerabile la adresa sa.

De la: GigiSubiect:

Articol

Comentariu:

Fiti fara grija ca are Piperea ce sa manance. Este si un merit al lui in aceasta oferta, pentru ca daca fiecare sta in banca lui......la sfantul asteapta mai venea o astfel de oferta.

De la: cosmingSubiect:

mda

Comentariu:

E o solutie practica pentru BT ca sa-si diminueze riscurile cu portofoliul de calitate indoielnica pe care l-a achizitionat de la VB. Oricum, tinand seama de ultimele evolutii in hotararile judecatoresti - comisionul de risc este abuziv iar modul de calcul a dobanzii nu este transpartent deci este de asemenea abuziv, clientii finali nu primesc un discount suficient... De ce ? E simplu : BT ar trebui sa inapoieze pe langa com. de risc si diferentele de dobanda si penalitatile care in mod sigur vor fi acordate de catre instantele judecatoresti. In concluzie : clientul ar avea mult mai mult de castigat la final daca asteapta hotaratea definitiva a instantei.

De la: Tanase ZapciuSubiect:

Ia pe naiba, este o alta propaganda mincinoasa. Rusine BT.

Comentariu:

Se vede ziaristule ca nu poti dormi de grija avocatului Piperea. Omule, acest avocat este de departe omul care a spart abuzurile bancilor, un om care are un merit pe care alte gunoaie nu il pot avea intrucat sunt in slujba bancilor. Oferta BT este o bataie de joc. Se trec contracte de la dobanda fixa la cea variabila. Nu se restituie sumele abuzive cu dobanzi legale. Iar ROBOR este controlat de BNR, in boom-ul 2007 era pe la 15% asa ca cine face dobanzi variabile pe oferta "care ia painea de la gura lui Piperea" te poate arunca in faliment. Bancile acestea nu urmaresc decat sa curete cat mai repede cacatul facut si urat mirositor in anii 2007 - 2009 cu clauze abuzive. Ne facem ca uitam ca aceste banci au fost salvate de FMI si BM pe banii romanilor si ca sunt protejate de sistemul juridic corupt. D-asta suntem saraci, ca sa poata gunoaiele de banci sa traiasca pe spatele fraierilor care s-au imprumutat la ele. Si cand te gandesti ca au calcat legea in picioare la propriu, nu este asta un cartel organizat? Un genocid financiar facut romanilor? Un atac terorist la siguranta economica a Statului (pentru ca totalitatea cetatenilor formeaza Statul)?

De la: GoguSubiect:

stoparea abuzurilor

Comentariu:

Chiar ca n-ai inteles nimic mai ziaristule cu patru clase. Ori faci pe prostul, poate. Oamenii n-au dat in judecata bancile de grija lui Piperea, ca n-avea ce sa manance. Oamenilor li se furau bani din buzunar, ani de zile, dupa o schema infractionala bine pusa la punct, insusita de tot cartelul bancar, totul cu acordul tacit al BNR. De aceea cand s-au prins unii clienti de furtisag si au dat banca in judecata, au cazut mai multe scheme infractionale precum un castel din carti de joc. Astept cu drag si nerabdare sa cada si cacatul de la BCR, caci s-au manjit cu el prea tare de 5 ani. Pute de la o posta. Asa ca drag ziarist, daca banca a recunoscut tacit ca a furat, inapoind acele sume celor pagubiti, treaba este buna. Si-a spalat si imaginea, acum putand sa se dea dinnou virgin?. Ce mi-ar fi placut mai Comane sa fi facut tu credit in aceste conditii sau si mai bine, in conditiile de la BCR, sa fi vazut noi acum dac? mai mâncai c?cat.

De la: NaeSubiect:

Banca se preface ca mananca prajitură...

Comentariu:

... dar de fapt m?nânc? c?cat. VBR a furat banii oamenilor, vanzându-le în loc de credite niște bombe cu ceas, iar BT le inapoiaz? o parte din bani, tinand pentru sine dobanda la acei bani furati. Cum e nea Comane, daca iti vand un ceas, iar acesta are inauntru otrava, cine este vinovat daca mori? Dupa logica bancii, tu desigur, caci tu ti-ai dorit ceasul, ai si semnat ca-l cumperi, nu?! Dar legal, in fata oricarui judecator corect, cel care ti-a vandut ceasul este vinovat de crima cu premeditare. Vezi tu mai Comane, asta face Piperea, le demonstreaza judecatorilor cum VBR si BCR sunt vinovate de crima cu premeditare. Asa ca nu mai incerca sa-i scoti basma curata pe acesti asasini ce se impauneaza cu numele de BANCHER. Zi-le mai bine pe nume: CRIMINALI, INFRACTORI, ASASINI, NEMERNICI etc. Au scapat ieftin doar cu inapoierea sumelor furate, locul conducerii VBR si BCR este la inchisoare!

De la: andradaSubiect:

credite CHF

Comentariu:

O mare pacaleala! Nu se se restituie niciun comosion de risc. Comisionul de risc se restituie cu conditia sa se accepte oferta de transformere din CHF in lei si un procent de 20%.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Interviu

Creditele in CHF ale Bancpost, preluate de Vista Bank de la First Bank

Creditele in franci elvetieni (CHF) acordate de Bancpost in anii 2007-2008 si apoi cesionate bancii-mama din Grecia, Eurobank, au fost preluate in administrare de Vista Bank, de la First Bank,... detalii

Contractul de credit e ca un manual de utilizare la care nu te uiti niciodata

Sistemul bancar din România este printre cele mai modee și performante din întreaga lume, spune Radu Ghețea în cadrul podcasturilor găzduite de Centrul de Soluționare Alteativă a Litigiilor în domeniul... detalii

Daca ai credit, trebuie sa ai puse deoparte 6 rate de rezerva

• Confuzia dintre dorințe și nevoi duce la imposibilitatea corelării veniturilor cu cheltuielile• Mulți oameni sunt deconectați de la propria situație financiară. Unii nu știu care sunt veniturile familiei. Alții... detalii

Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea... detalii