Marea Britanie și-a pierdut ratingul de top “AAA” atribuit de agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s, care l-a revizuit în scădere, cu două trepte (la “AA”) și a avertizat că ar putea urma alte retrogradări.
S&P a avertizat că firmele financiare, în special cele străine, ar putea căuta alte destinații de investiții după Brexit.
Retrogradarea vine după ce, luni, ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, a dat asigurări că economia este suficient de solidă pentru a face față volatilității provocate de referendumul de joia trecută.
Si agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în scădere, cu o treaptă, ratingul suveran al Marii Britanii și a avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieșirea țării din UE (Brexit) va afecta economia, transmite Reuters, citata de Agerpres.
Luni, Fitch a retrogradat ratingul suveran al Marii Britanii de la “AA plus” la “AA”, cu perspectivă negativă, ceea ce înseamnă că ar putea fi din nou redus calificativul.
De asemenea Fitch a înrăutățit perspectiva de creștere a economiei regatului Unit în 2017 și 2018 la 0,9% pentru ambii ani, de la estimarea precedentă de 2%.
Și agenția de evaluare financiară Moody’s a înrăutățit, vineri, perspectiva atribuită ratingului suveran al Marii Britanii, de la “stabil” la “negativ” din cauza incertitudinilor generate de votul pentru ieșirea din Uniunea Europeană.
Protejarea ratingului suveran al Marii Britanii a fost prioritatea anunțată de Guvernul conservator atunci când a venit la putere, în 2010.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii