Libra Internet Bank a anuntat obtinerea în 2015 a unui profit net de aproape 24 milioane lei, cel mai mare din istoria bancii, dupa ce in 2014 banca a suferit pierderi de 4,2 milioane lei.
La profitul bancii au contribuit, in afara veniturilor din dobanzi si comisioane, recuperarile din creditele neperformante scoase in afara bilantului in anii trecuti, precum si dividende de la Transfond de 3 milioane lei, a precizat banca, pentru Bancherul.ro.
Libra Bank si-a majorat activele nete in 2015 cu 45%, la un total de 2,4 miliarde lei, valoarea acestora triplându-se în ultimii 3 ani, a subliniat banca.
Soldul creditelor s-a ridicat la peste 1,3 miliarde lei, iar rata creditelor neperformante a fost de 7,8%, sub media pieţei.
Depozitele au ajuns la un total de 2,2 miliarde lei, în creştere cu 49% comparativ cu 2014.
“Ne caracterizeazǎ pasiunea şi atenţia deosebitǎ pentru satisfacţia clienţilor noştri şi cred cǎ aceste lucruri explicǎ în mare mǎsurǎ rezultatele deosebite pe care le-am obţinut. În continuare, ne vom concentra pe atragerea de clienţi noi din zona profesiilor liberale şi a companiilor, dar şi pe lansarea unor produse noi şi spectaculoase pe zona digital”, a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank, citat intr-un comunicat al bancii.
Libra Internet Bank are în prezent o reţea de 44 de sucursale care deservesc preponderent clienţi din segmentele profesii liberale, IMM, corporate şi agribusiness. De asemenea, Libra Internet Bank a fost prima bancǎ din România care a lansat în urmǎ cu un an şi jumǎtate serviciul de digital banking, prin care clienţii persoane fizice îşi pot deschide cont 100% online, fǎrǎ hârtii şi fǎrǎ drumuri la bancǎ, mai mentioneaza institutia de credit.
Libra Bank a fost amendata la finalul lui 2015 de catre BNR pentru incalcarea regulamentelor privind constituirea provizioanelor pentru riscul de credit (vezi aici detalii).
De asemenea, Libra Bank a fost inclusa de BNR in grupul de patru banci de talie mica si medie care trebuie sa indeplineasca, de la 31 martie 2016, cerinte suplimentare de capital pentru risc sistemic. (vezi aici detalii)
BT Pay și BT Go înlocuiesc treptat BT24 și NeoBT, devenind singurele aplicații prin care cliențiipersoane fizice și firme vor face banking cu Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in... detalii
Utilizatorii BT Pay au la dispoziție un asistent virtual (Chat BT) pentru informații cu privire la funcționalitățile aplicației, precum și despre produsele și serviciile Băncii Transilvania, anunta banca intr-un comunicat,... detalii
Actionarul majoritar al Garanti BBVA Romania este G Netherlands B.V., o companie cu raspundere limitata cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este detinuta 100% in mod indirect de Turkiye Garanti... detalii
Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea... detalii