BANCI | Ultima Ora

Libia devine al doilea actionar al UniCredit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-17 19:52

Decizia băncii centrale a Libiei şi a două fonduri libiene de investiţii de a-şi majora participaţia în cadrul UniCredit la 4,23% a determinat vineri aprecierea acţiunilor cu 10,53%, pe bursa din Milano, jucătorii din piaţă arătând că UniCredit este o investiţie profitabilă, relatează AFP.

Cu această participaţie, Libia a devenit cel de-al doilea acţionar al băncii, după Cassa di Risparmio di Verona, ce deţine 5,009%. Titlurile UniCredit au încheiat şedinţa de joi în scădere cu 13,08%, la 2,16 euro.

Banca centrală libiană şi fondurile suverane Libyan Investment Authority şi Libyan Foreign Bank, controlate de către aceasta, au anunţat joi seara că au achiziţionat din piaţă titluri noi ce îi permit să controleze 4,23% din capitalul UniCredit.

Libia deţinea anterior o participaţie minoră de 0,56%, rezultat al unei investiţii făcute în 1997 de Libyan Foreign Bank în cadrul Banca di Roma, preluată mai târziu de UniCredit.

Capitalizarea UniCredit este în prezent de 33 miliarde euro, investiţia Libiei reprezentând aproape 1,5 miliarde euro.

Cele trei entităţi economice, ce au asigurat că vor fi acţionari pe termen lung, au anunţat apoi că au acceptat să participe la o majorare de capital, anunţată la începutul lui octombrie de UniCredit pentru a-şi consolida fondurile proprii.

Operaţiunea "demonstrează interesul faţă de banca noastră şi faptul că o consideră o investiţie bună", a declarat vineri directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, citat de agenţia Ansa.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii