BANCI | Ultima Ora

Leul continua sa se deprecieze in raport cu euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-30 16:15

Cursul de referintã afisat de BNR indicã o depreciere a leului cu 0,6%, pânã la 3,6759 lei/euro, dar moneda nationalã si-a revenit fatã de primele ore ale sedintei, într-o miscare de redresare fatã de reactia din ziua precedentã, exageratã pe leu fatã de alte valute din regiune, sustin dealerii.

Marti, Banca Nationalã a României afisase un curs de referintã de 3,6531 lei/euro.

"Reactia de ieri (n.r. marti) a fost exageratã, în regiune leul fiind cel mai puternic lovit de aversiunea fatã de risc a investitorilor strãini. În consecintã, în aceastã sedintã se observã miscãri de marcare a profiturilor si o revenire în piatã a jucãtorilor, pe fondul unor conditii mai bune, date de diminuarea retincentei investitorilor si de un diferential de dobândã favorabil", a declarat dealerul sef al Emporiki Bank România, Liviu Arnãutu, pentru NewsIn.

El a concluzionat cã principalele elemente în stoparea cãderii leului au fost revenirea fluxurilor reale, dar si a capitalurilor speculative ( asa-numitii hot money).

Moneda nationalã a deschis sedinta de miercuri la cotatii usor peste 3,68 lei/euro, pentru ca apoi sã se deprecieze abrupt, în primul sfert de orã, pânã la 3,6980 lei/euro. Dupã acest vârf, cursul a coborât treptat, iar la ora 14:00, bãncile cumpãrau un euro cu 3,6740 lei si îl vindeau cu 3,6815 lei.

Fatã de moneda americanã, cursul de referintã de miercuri indicã o depreciere cu 0,7% a leului, pânã la 2,3635 lei/dolar, de la 2,3462 lei/dolar în ziua precedentã.

Pe pietele internationale, dolarul american s-a apreciat miercuri de la 1,5612 dolari/euro la 1,5527 dolari/euro, iar la 14:00, ora României, euro era cotat la 1,5537 dolari.

BNR a afisat, în prima parte a zilei de miercuri, un nivel al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 11,38% pe an, putin sub cel de 11,53% pe an de merti, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobânda a coborât la 11,88% pe an, de la 12,09% pe an, cât era în sedinta precedentã.

Dobânzile overnight se mentin la 10,75 - 11,5% pe an.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii