Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an.
La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet banking si doar pe termene de unul sau doi ani.
Mai mult, dobanda platita de Raiffeisen pentru un depozit pe un an este printre cele mai mici, in comparatie cu alte banci: doar 1%, exact cat comisionul perceput de banca pentru retragerile de bani de la propriile ATM-uri.
Ceea ce inseamna ca dobanda castigata dupa un an pentru o suma de 10.000 de lei, respectiv 100 de lei, este anulata de comisionul de retragere numerar.
Mai mult, cei care-si deschid un depozit la Raiffeisen au de platit si alte comisioane pentru intretinerea contului si a aplicatiilor de internet/mobile banking, astfel ca dupa un an, vor avea de platit bancii 108 lei (vezi tabelul).
[1]
Din acest punct de vedere, Raiffeisen are cea mai dezavantajoasa oferta pentru un depozit in lei dintre celalte 14 banci luate in calcul.
Dobanzile la depozite continua sa scada
Bancile continua sa scada dobanzile la depozite, pe fondul tendintei de ajustare a ratelor dobanzilor de referinta ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si din piata interbancara.
Pe parcursul ultimei luni, un numar de sase banci au scazut dobanzile la depozite: Banca Transilvania (BT), BCR, Raiffeisen, Alpha Bank, First Bank si Intesa.
CEC Bank ramane banca la care gasim cea mai mare dobanda la un depozit in lei pe un an: 3% daca e deschis la ghisee si 3,10% daca e facut online.
Printre bancile cu dobanzi intre 2% si 3%, la acelasi termen de un an, se mai numara, in ordine OTP Bank si Banca Romaneasca (2,75%), Garanti BBVA (2,55%), Libra Bank (2,20%) First Bank (2,15%) si Credit Europe Bank (2,25%).
Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii