La ce banca e mai ieftin sa aiba cont o firma

Autor:

Bancherul.ro
2016-06-17 00:12

Cele mai mari cinci banci romanesti (BCR, BRD, BT, Raiffeisen si UniCredit) practica tarife destul de diferite pentru clientii persoane juridice, ceea ce poate reprezenta un semnal important pentru competitia existenta pe aceasta piata.

De exemplu, pentru administrarea lunara a contului, cel mai mic comision este la Banca Transilvania (BT), de doar 5 lei, comparativ cu 20 de lei la BCR si Raiffeisen si 45 de lei la UniCredit.

UniCredit si BCR au cele mai piperate tarife si pentru comisionul lunar aferent serviciului de internet banking (45 de lei), inca o data mai mare decat la BRD (19 lei) si BT (20 de lei).

Diferente destul de importante apar si in cazul comisioanelor pentru platile la ghiseele bancilor. Astfel, in cazul unui transfer interbancar (intre conturile a doua banci diferite) de 1.000 de lei, la Banca Transilvania tariful este 6 lei, comparativ cu 10 lei la BCR, BRD si Raiffeisen.

Doar in cazul platilor online, prin internet banking, vedem o uniformizare a comisioanelor, in jurul a 5-6 lei.

Asadar, din grupul primelor cinci banci se distinge Banca Transilvania cu tarife sesizabil mai reduse decat restul concurentelor.

Se pune in aceste conditii intrebarea daca tendinta este ca cele patru banci sa scada costurile spre nivelul BT sau daca aceasta din urma va profita pentru a-si mentine avantajul competitiv.

Recent, BRD a modificat tarifele percepute persoanelor juridice, majorand unele comisioane, precum retragerile de numerar la ghiseu, dar ieftinind in acelasti timp alte comisioane.

Astfel, in cazul incasarilor interbancare (dintr-un cont al altei banci), BRD a ieftinit substantial comisionul, la 1,5 lei pentru o operatiune, fata de minim 3 lei pana acum pentru sume de pana la 500 de lei, 7 lei pentru sume pana la 50.000 de lei si 10 lei pentru sume mai mari. (vezi aici detalii)

La celelate banci concurente, acest comision variaza intre 3 si 4,2 lei.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR lista cu comisioanele practicate de cele 5 banci pentru clientii persoane juridice

Comentarii

De la: ccSubiect:

De unde se scot amenzile astea?

Comentariu:

Am o confuzie! Sper sa fie o intelegere gresita a mea. Legea EU (care primeaza) are niste amenzi colosale pentru utilizarea defectuoasa a datelor personale. Am vazut si in cazul ANAF unde s-a dat o amenda de ~3,500 EUR. In mod normal, autoritatile romanesti indrituite sa aplice amenzi in speta datelor personale ar fi trebuit sa mai adauge 3 sau 4 zero-uri la valoarea amenzii iar aceasta tebuia urmata de penalizarea mandatelor conducatorilor institutiei. Chiar nu exista un jurist in toata tara asta ca sa ne lamureasca?

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Dobada „de la…X%” la credite: de ce nu e corecta si cat e cea reala

Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii

DNSC nu poate sa inchida un site pentru fraude, activ de peste 3 luni

DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii

Un site pentru fraude cu investitii este activ de peste 3 luni, desi ASF il poate restrictiona

Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii

Site-ul pentru fraude Brua.ro este activ de luni de zile, fara ca ASF sau DNSC sa faca ceva

- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii