BANCI | Opinie

Isarescu: Controalele excesive asupra afacerilor duc la cresterea coruptiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-02-09 18:43

Autorităţile statului pot sprijini IMM-urile prin reducerea birocraţiei şi a controalelor excesive, care generează corupţie, a spus miercuri guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, în cadrul unui seminar care analizează statutul IMM-urilor de motor al creşterii economice.

Guvernatorul a mai subliniat că este necesar ca autorităţile să renunţe la controalele excesive, care pot conduce şi la creşterea corupţiei.

Mugur Isărescu a mai amintit că firme mari, ca Apple şi alte firme din Sillicon Valley, au început ca IMM-uri, iar în România, printre exemplele de acelaşi gen, se numără Mobexpert sau Dedeman.

Principalul mod în care societatea se poate dezvolta este producerea de valoare adăugată, 'iar valoarea adăugată se vede cel mai bine la IMM', care nu au unde să ascundă pierderile în arierate. 'Turiştii nu vin în România nu numai din cauza deficienţelor de infrastructură de transport, ci şi din cauza lipsei de încurajare a IMM-urilor să producă valoare adăugată', a adăugat guvernatorul BNR, care a arătat că dacă la lansarea unei afaceri este nevoie de curaj şi iniţiativă, ulterior trebuie găsit un punct de echilibru între iniţiativă şi încurajarea din partea societăţii, a autorităţilor.

Banca Naţională poate ajuta IMM-urile prin crearea unei predictibilităţi în zona inflaţiei şi asigurarea macrostabilităţii.

Ponderea creditelor neperformante generate de IMM-uri a crescut de la 1% la 10% în ultimii doi ani, faţă de 2,5%, în cazul firmelor mari, a declarat miercuri guvernatorul Mugur Isărescu, în cadrul unui seminar despre calitatea IMM-urilor de motor al economiei. Un avantaj al societăţilor mari este că pot supravieţui şi dacă fac greşeli mari, dar IMM-urile ajung la faliment dacă fac astfel de erori.

În 2009, 60% din cifra de afaceri a firmelor din România a fost creată de IMM-uri, iar în sectorul hotelurilor şi restaurantelor, cifra de afaceri a IMM-urilor reprezintă chiar 85% din total, a precizat Mugur Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale. Mai exact, ING nu spune ca acorda credite cu dobanda „incepand cu detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

 



 

Ultimele Comentarii