Identificarea direcțiilor de acțiune în domeniul reformelor structurale este esențială pentru elaborarea foii de parcurs a procesului de adoptare a euro, iar elaborarea unei lucrări sub egida Academiei Românie, care să schițeze pașii de urmat pentru atingerea acestui obiectiv, s-ar dovedi extrem de utilă în acest moment, consideră guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, citat de Agerpres.
“Am vorbit deja în mai multe rânduri despre importanța convergenței reale pentru asigurarea durabilității îndeplinirii criteriilor de convergență nominală și a reformelor structurale pentru creșterea gradului de convergență reală. Prin urmare, identificarea direcțiilor de acțiune în domeniul reformelor structurale este esențială pentru elaborarea foii de parcurs a procesului de adoptare a euro. Aș îndrăzni să spun că o lucrare elaborată sub egida Academiei Române, care să schițeze pașii de urmat pentru atingerea acestui obiectiv, s-ar dovedi extrem de utilă în acest moment, de reevaluare a coordonatelor întregului proces”, a afirmat guvernatorul Mugur Isărescu într-un mesaj transmis organizatorilor conferinței internaționale ESPERA 2015.
Acesta susține că dezbaterea publică pe teme economice din România are nevoie de opinii obiective, riguros fundamentate și nu se poate gândi la o instituție mai potrivită pentru asumarea acestui rol decât Academia Română.
“Prestigiul de care se bucură și neutralitatea sa recunoscută plasează Academia Română și institutele de cercetare care funcționează sub egida ei într-o poziție unică în ceea ce privește puterea de penetrare în societate a ideilor exprimate sub cupola acestui for. Tocmai de aceea mi se pare oportun ca temele abordate în cadrul conferinței să includă subiecte care vizează opțiuni majore de politică economică. O astfel de opțiune este fără îndoială cea privind modul de abordare a procesului de adoptare a euro”, a precizat Isărescu.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii