O acțiune a gigantului online chinez Alibaba a fost evaluată la 68 de dolari în prospectul de emisiune din oferta publică inițială (IPO) derulată pe Bursa de la New York, transmite BBC, citata de Agerpres.
Vânzarea acțiunilor, care va începe vineri, va aduce companiei chineze 21,8 miliarde de dolari, cea mai mare sumă obținută vreodată la o listare a unei companii pe Bursa de pe Wall Street. Oferta evaluează Alibaba la 167,6 miliarde de dolari, depășind marile corporații americane, cum ar fi Walt Disney și Boeing.
Alibaba realizează 80% din totalul vânzărilor online din China, compania efectuează mai multe tranzacții decât realizează împreună Amazon și eBay. Compania a fost înființată în urmă cu 15 ani de un fost profesor, Jack Ma, care vrea să utilizeze banii obținuți în urma listării pentru a extinde activitatea firmei în SUA și în alte piețe.
Analiștii se așteaptă ca în primele ore ale ședinței bursiere ritmul de tranzacționare al acțiunilor Alibaba să fie frenetic, prețul ar putea crește după debutul tranzacțiilor.
Yahoo, deja acționar al Alibaba, vinde acțiuni în valoare de aproximativ opt miliarde de dolari, participația grupului american urmând să se reducă la 16%. Un alt acționar, compania niponă Softbank, a anunțat că deocamdată nu vinde titluri Alibaba și va rămâne cel mai mare acționar, cu o participație de 32%.
Cheltuielile online ale cumpărătorilor chinezi ar urma să crească în următorii ani iar Alibaba intenționează să se extindă pe piețele emergente, în Europa și SUA.
Compania a înregistrat un profit de aproape două miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie 2014, în timp ce vânzările au urcat cu 46%, la 2,54 miliarde de dolari.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii