Intesa Sanpaolo Bank incepe anul cu 0 profit, dupa pierderi de 37 milioane euro in 2013. Capitalul social si valoarea contabila a bancii, in scadere

Autor:

Bancherul.ro
2014-05-15 17:20

Intesa Sanpaolo Bank Romania a inceput anul cu 0 profit in primul trimestru, ceea ce poate fi considerat un rezultat pozitiv avand in vedere ca banca a terminat anul precedent cu pierderi de 37 milioane euro. In primele 3 luni din 2013, banca italiana reusise sa obtina un castig net de 1 milion de euro, primul rezultat pozitiv dupa o serie de 3 ani cu pierderi.

De altfel, rezultatele slabe au determinat banca sa anunte, in urma cu 3 luni, ca intentioneaza sa-si revizuiasca si sa-si repozitioneze prezenta in tari in care nu dispune de o pozitie pe piata suficient de importanta sau care se afla intr-o situatie dificila, cum ar fi Romania, Ungaria, Rusia, Slovenia, Bosnia si Albania. (Vezi aici detalii).

Rezultatele din primele trei luni ale anului nu dau semne de imbunatatire

Venitul operational al bancii a scazut in primul trimestru cu 12%, la 11 milioane de euro, in timp ce costurile au fost diminuate cu 7,5%, la 7 milioane de euro, rezultand astfel un profit operational de 4 milioane de euro, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Volumul creditelor din portofoliul bancii a fost de 0,8 miliarde euro, la fel ca in urma cu un an, dintre care 0,6 miliarde a fost clasate drept credite performante. O pondere majoritara, de 64%, este reprezentata de creditele de retail in valuta, iar 27% sunt imprumuturile in lei pentru persoane fizice. Banca are o expunere foarte redusa pe companii, ponderea creditelor fiind de doar 8%, dintre care 5% credite in valuta.

Valoarea creditelor cu restante se ridica la 103 milioane euro, in scadere fata de 115 milioane in T1 2013, dintre care 32 de milioane euro sunt cele substandard şi restructurate.

Costul creditului a fost de 223 de puncte de baza, anualizat, in martie 2014, in crestere substantiala fata de aceeasi perioada a anului trecut, de 167 puncte de baza.

Valoarea depozitelor bancii s-a ridicat la 0,7 miliarde euro la finalul lunii martie 2014, in crestere de la 0,6 miliarde cate erau in urma cu un an.

Intesa Romania avea active in valoare de 1,1 miliarde euro in T1 2014, nivel neschimbat fata de anul precedent.

Capitalul social si valoarea contabila a bancii, in scadere

Banca avea un capital social de 164 milioane euro la finalul lunii martie 2014, semnificativ sub nivelul din trimestrul 1 din 2013, de 203 milioane euro.

Valoarea contabila a bancii (book value) a fost stabilita la aceeasi suma ca si capitalul social, respectiv de 164 milioane euro, din care fondul comercial si activele necorporale au fost evaluate la 5 milioane euro, de asemenea cu mult fata de valorile din trimestrul 1 din 2013, cand valoarea bancii era de 226 milioane euro, iar fondul comercial si activele necorporale la 26 milioane euro.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Cardurile OTP Bank au o problema de functionare (actualizat)

Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii

Clientii Bancii Transilvania vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay si BT Go

Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii