Hotii de criptomonede pescuiesc linistiti in balta Raiffeisen

Autor:

Bancherul.ro
2023-02-10 07:20

De o saptamana stau pe pagina Facebook a Raiffeisen (vezi foto) comentariile tip momeli pentru phishing, cu scopul de a-i agata pe naivii care cred in castiguri uriase, peste noapte, din criptomonede gen bitcoin sau in credite cu dobanzi mici si fara acte.

Daca nici macar o banca de marimea Raiffeisen nu aloca resurse umane sau AI macar pentru a sterge astfel de comentarii, daca nu pentru informarea si prevenirea unor astel de tentative de pshishing…

Pescuitul de fata are loc in balta aplicatiei de mesagerie Telegram, in cadrul unui grup de asa-zisi investitori in criptomonede, de fapt niste hoti. (vezi foto)

[1]

Reteta fraudei este simpla: hotii le promit naivilor castiguri uriase, de zeci de mii de euro, daca investesc doar cativa banuti, de fapt sute sau chiar mii de euro, in criptomonede precum bitcoin.

Investitia se face prin intermediul unor platforme de investitii cunoscute, precum Blockchain.com sau Binance.com, iar ulterior oamenii sunt convinsi sa-si mute criptomonedele in alte platforme sau portofele digitale frauduloase, din care sunt furate.

Dar inselaciunea nu se opreste aici. Pescarii mai dau la peste cu alte nade: le spun oamenilor ca banii le sunt blocati in platforme, de regula Blockchain, iar pentru retragere trebuie sa achite diverse taxe. (vezi aici cateva cazuri de inselaciuni cu criptomonede relatate la Reclamatiibanci.ro)

 

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Educatie financiara

VFR Invest este teapa cu investitii in criptomonede?

Vfr Invest, cu adresa de internet vfr-invest.online (vezi foto) este o inselaciune, nu este o platforma de investitii reale. Pe aceasta pagina de internet sunteti pacalita, prin intermediul unei aplicatii false, ca... detalii

Ce înseamnă bugetul general consolidat și care este situația lui?

Bugetul general consolidat cuprinde toate bugetele din sistemul bugetar de stat, definite ca atare prin acte legislative. El include: bugetul de stat; bugetul centralizat al unităților administrativ-teritoriale; bugetul asigurărilor sociale de stat; bugetul asigurărilor pentru șomaj; Fondul național unic de asigurări sociale sănătate; bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii etc. Simplificat, la bugetul de stat propriu-zis și al instituțiilor publice se adaugă gestiunea banilor pe plan local și cea pe funcții de bază, precum sănătatea, pensiile și șomajul. Ca ordin de mărime, veniturile la bugetul de stat reprezintă, de fapt, cam jumătate din sumele încasate per total iar cele locale și pentru pensii se apropie de câte un sfert din total. Concret, iată cum arata situația banilor gestionați de stat după primele 11 luni din 2024: Se poate observa că, în... detalii

De ce nu e bine sa investim in criptomonede

Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii

Brua.ro, un site pentru inselaciuni cu investitii in actiuni

Brua.ro este un site activ in prezent, prin care se deruleaza inselaciuni cu investitii in cunoscutul proiect BRUA al Transgaz pentru transportul gazelor. Pe acest site (vezi foto) sunt atrase... detalii