Horia Manda preia NexteBank, fosta MKB Romexterra, extinzandu-si afacerile pe piata financiara, unde mai administreaza si IFN-ul Patria Credit

Autor:

Bancherul.ro
2014-01-03 14:46

Nextebank, fosta MKB Romexterra, a fost vanduta fondului de investitii EEAF administrat de Axxess Capital, condus de Horia Manda, care activeaza pe piata financiara din Romania si cu IFN-ul Patria Credit, controlat de fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF).

“MKB Bank Zrt informează că, la 31 decembrie 2013, a semnat acordul de vânzare privind întreaga investiţie (96,3% din acţiuni) la Nextebank SA. Validitatea acordului de preluare depinde de avizul Băncii Naţionale a României”, potrivit unui comunicat publicat de banca maghiara, fostul actionar majoritar al Nextebank, care face parte din grupul german BayernLB – MKB.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita iar aceasta va fi incheiata dupa acordul BNR.

Este a doua incercare a maghiarilor si germanilor de a scapa de subsidiara romaneasca pe pierderi, dupa ce in aprilie anul trecut banca a anuntat oficial, printr-un comunicat de presa, vanzarea catre fondul de investitii PineBridge Investments, controlat de un miliardar din Hong Kong.

Desi in comunicatul care anunta tranzactia se mentiona ca aceasta a primit acordul bancii centrale si a Consiliului Concurentei, aceasta nu a mai fost aprobata pana la urma de BNR, iar banca centrala nu a facut niciun fel de comentarii pe acest subiect.

In acest an au inceput tratative ca fondurile administrate de Manda sa preia Nextebank, insa cu anumite conditii, prima fiind aceea ca mai intai banca sa se restructureze, inclusiv prin inchiderea de unitati si personal.

Nextebank a avut in 2012 pierderi de aproximativ 19 milioane de euro. Banca avea anul trecut 47 de sucursale, 82.000 de clienti si peste 600 de angajaţi.

Planul de restructurare prevedea ca Nextebank sa ramana cu doar trei agenţii în Bucureşti, potrivit unei informari trimisă de bancă propriilor clienţi.

MKB Bank si-a vandut in luna august 2013 si subsidiara din Bulgaria, MKB Unionbank, către Bulgaria’s First Investment Bank, fără a oferi detalii legate de prețul tranzacției.

Comentarii

radu

fals

Ati spus ca OTP e cel mai mare grup bancar din Europa centrala si de est; nu e adevarat, aici se situeaza banca Unicredit.

Bancherul.ro

OTP Bank, cea mai mare din CEE

Este vorba de faptul ca OTP Bank este cel mai mare grup din Europa Centrala si de Est, adica de origine, cu sediul central in aceasta regiune. UniCredit, Raiffeisen, Erste, sunt grupuri austriece, italiene, UniCredit avand cea mai mare expunere in regiune.

Filip

OTP Bank Romania e OK!

Nu sunt mai rai decat altii sau altele!

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Cardurile OTP Bank au o problema de functionare (actualizat)

Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii

Clientii Bancii Transilvania vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay si BT Go

Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii