Germania a emis miercuri, pentru prima dată în istorie, titluri de stat pe 10 ani la dobânzi negative, randamentul pentru aceste obligațiuni coborând până la un minim istoric de minus 0,05%, a anunțat Agenția care gestionează datoria Germaniei, transmite Reuters, citata de Agerpres.
Obligațiunile guvernamentale germane pe 10 ani, cunoscute popular sub denumirea de “Bund”, sunt un indicator de referință pe piețele de obligațiuni și sunt considerate una din cele mai sigure investiții din lume.
Este pentru prima dată în istorie când investitorii au acceptat randamente negative pentru obligațiunile germane pe 10 ani, ceea ce înseamnă că practic investitorii vor plăti pentru privilegiul de a deține titluri emise de statul german, pe fondul temerilor cu privire la consecințele votului britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană.
Agenția care gestionează datoria Germaniei a precizat că a obținut 4,038 miliarde de euro din noua sa linie de obligațiuni pe 10 ani cu un cupon nul la prețul cel mai scăzut de 100,48 și o rată de acoperire de 1,2. Un purtător de cuvânt al Agenției a precizat că lichiditatea pentru obligațiunile suverane germane a fost foarte ridicată iar investitorii au fost atrași de creditul ridicat al Germaniei.
Germania este doar una din cele trei țări din zona euro și cele șase state din Uniunea Europeană care beneficiază de un rating suveran de top “AAA”. Pe lângă temerile cu privire la consecințele Brexit, randamentele obligațiunilor germane sunt trase în jos și de programul de achiziții de active demarat de Banca Centrală Europeană.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii