Fondul de investitii care voia sa cumpere Carpatica Asig renunta la tranzactie, dand vina pe ASF; aceasta respinge acuzatiile

Autor:

Bancherul.ro
2016-06-08 00:20

Fondul de investitii tip off-shore din Olanda, cu actionari necunoscuti, denumit International Insurance Consortium (IIC Group BV), care in martie a anuntat ca a semnat cu Ilie Carabulea un acord de preluare a Carpatica Asig, anunta acum ca se retrage din tranzactie, dand vina pe ASF, care nu i-ar fi permis accesul la informatii relevante despre Carpatica Asig.

ASF a precizat, la solicitarea Bancherul.ro, urmatoarele: “Dosarul IIC va fi discutat in urmatoarea sedinta a Consiliului, cind putem oferi mai multe informatii. IIC putea sa intre in proces de due dilligence si sa ceara informatii detaliate numai dupa primirea aprobarii prealabile. Nu a fost cazul si nu stim la ce informatii se refera.”

Iata comunicatul IIC:

International Insurance Consortium / IIC Group BV companie infintata pe teritoriul Uniunii Europene, a interupt finalizarea procesului de achizitie a actiunilor companiei romanesti de asigurari Carpatica Asig. Acest fapt implica retragerea dosarului de achizitie depus la ASF in vederea aprobarii achizitiei a 100% din actiunile companiei.

IIC Group a avut o imagine clara asupra planului de revitalizare si redresare necesar al Carpatica Asig ceea ce ar fi creat un viitor promitator pentru companie. Datorita statutului special al Carptica Asig, care este sub adiministrarea speciala a Fondului de Garantare al Asiguratilor, lui IIC i-a fost negat accesul la informatii importante si relevante referitoare la statusul companiei.

In acest blocaj de comunicare neobisnuit, a fost imposibil sa stabilim un canal de comunicare eficient cu persoanele responsabile de administrarea si operatiunile companiei. In acelasi timp situatia companiei Carpatica Asig se deteriora iar cifrele prezentate noua in faza initiala nu au mai putut fi folosite ca si baza pentru redresarea ulterioara a companiei. Ca si consecinta, implementarea unui plan de redresare impunea un orizont de timp mult mai mare.

IIC Group a ajuns la concluzia retragerii sale din proiectul Carpatica Asig.”

In martie, in momentul anuntarii tranzactiei, ASF a precizat urmatoarele, pentru Bancherul.ro:

“Nu cunoaștem detaliile tranzacției. Așteptăm dosarul pentru avizare și, în funcție de cum sunt îndeplinite condițiile Solvency II – experiență relevantă în domeniul asigurărilor, planul de operare pe următorii 3 ani, transferul pentru acoperirea cerintei de capital minim (MCR) și dovada/garanțiile privind îndeplinirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR), așa cum reies pe baza evaluării BSR din 2015 și a rezultatelor financiare finale pe anul 2015, evaluate de compania de audit Deloitte, ne vom pronunța”. (Vezi aici detalii

Comentarii

De la: cititorSubiect:

Problema e mai complexa la creditele de consum

Comentariu:

La creditele de nevoi personale cu ipoteca pe o locuinta, imprumutatii au luat bani numerar! Deci au avut un venit. La 250 mii euro credit luat in 2008, garantat cu o locuinta pe care ai dat in 2004-2005 doar vreo 70-90 mii, sa o dai in plata in 2016 inseamna un venit net de vreo 130-150 de mii, daca se scad ratele de credit principal... Si mai complicat e cazul celor deja executati silit, care vor da in plata o obligatie de plata...

De la: Ion VasileSubiect:

Ineptii bancheresti

Comentariu:

As vrea sa stiu care ar fi pierderea fizica a b?ncii fiindc? atunci când vinde creanțe ale debitorului o vinde cu 5% dar nu pierde iar acum pierde cu legea asta; cred c? trebuie s? mai g?siți argumente pertinente fiindc? principiile economice invocate pica.

De la: CititorSubiect:

Cei care isi vand singuri locuinta sunt defavorizati

Comentariu:

Cei care isi vand singuri locuinta pentru a stinge creditul ar fi defavorizati, intrucat ei platesc impozit pe tranzactie, desi in final nu le ramane nimic, probabil. Iar presiunea pusa pe Finante readuce in discutie o intrebare: unde este granita intre traffic de influenta si lobby?

De la: constantinSubiect:

aberatii bancheresti

Comentariu:

Cea ce voi bancherii sustineti ,este o aberatie colosala ,pt ca ,ca si presupusa voastra pierdere care este calculata la cat era posibil sa castigati dintr-un credit acordat camatareste ,asa este si gandirea voastra despre inpozit prezentata mai sus ,numai ca chestia asta pica instant deoarece cel ce da in plata nu obtine bani fizici sau vreun venit ci doar poate lua viata de la zero si linistit !! Asa ca pute-ti voi sa spuneti si interpretati in orice fel ca raspunsul va fi acelasi si de la MF ,nu exista bani deci nici impozit !!

De la: vasilicaSubiect:

Constantine, Constantine,

Comentariu:

notiunea de "camatareste" e destul de ciudata cand o asociezi unui credit garantat cu ipoteca, unde dobanzile la CHF erau undeva pe la 6-7% prin 2008. Faptul ca s-a dublat francul si s-a injumatatit valoarea imobilului nu era chiar 100% previzibil, sa spui ca banca a facut cu intentie lucrul asta. Si te asigur ca, daca dublarea chf nu e problema bancii, injumatatirea valorii garantiei e o mare problema si daca bancile ar fi prevazut asta sigur si-ar fi luat masuri de siguranta, acordand credit pana la 60-70% din valoarea garantiei si nu 90-95% cum se dadea pe atunci. Legat de acest aspect al impozitului, vorbeste cu un contabil. Din cate stiu sunt destule cazuri in care o reducere a datoriei se considera venit si e impozitata.

De la: Tanase ZbanghiuSubiect:

Multe jeguri mananca cacatul bancherilor

Comentariu:

Mare prost este unul care se semneaza cititor in acest site. Cum mai dobitocule ala a avut venit daca a luat 250.000 si da inapoi o garantie de 100.000 Euro? Tu ai habar ce este acela venit? In plus ceea ce tu ca un idiot sustii acolo ar fi valabil daca s-ar petrece darea in plata imediat luarii creditului. Dar ca o scursura ordinara nu amintesti ca banca in acesti 10 ani a incasat si dobanda si comisioane, evident abuzive, care aproape au acoperit creditul integral. Si unde este ma nenorocitule venitul ala de 130 - 150.000 cand vad ca omul a pierdut avansul, taxe, dobanzi si comisioane, plus garantia imobiara. Nu vezi mai imputitule ca banca a facut profit dupa 10 ani fix valoarea de piata a garantiei? Nu este un castig bun?

De la: GoguSubiect:

Care e diferenta dintre pierderi si profit

Comentariu:

Pai atunci cand ai luat 100.000 Euro, ai platit rate si dobanda de 50.000 si mai ai de plata 80.000, dar dai in plata un imobil care valoreaza acum 50.000 Euro, ce profit ai facut? Sau asta nu se pune? De fapt creditul de ipoteca constituie o garantie a pierderii vietii sau venitului celui imprumutat, creditorul dobandind bunul ipotecat, nu? Daca ar muri creditorul, banca ce ar mai lua? Praful de pe toba... Dar voi bancherii tot faceti pe prostii.

De la: Avocat GigeleaSubiect:

Hello postaci !

Comentariu:

Vad ca multi dintre postacii grupului CHF au migrat aici de pe Bursa sau Hotnews unde erau moblizati, normal, trebuie executat script-ul zilnic ca sa iasa banii. Bun, repet ce am mai demult, un calcul matematic simplu: Un om are un venit NET in valoare de 5 lei pe zi. Are de cheltuit pentru el 3 lei si 2 lei de platit datorii. Vine si da in plata, nu mai are cei 2 lei de platit pe zi la datorii si are de cheltuit pe zi TOTI cei 5 lei. Deci, pe cale de consecinta matematica, are un castig de 2 lei pe zi, cei 2 lei pe care nu ii mai da. Clar???

De la: cristian dogaruSubiect:

postaci beneristi

Comentariu:

avocat gigelea esti in eroare.....cum poti considera faptul ca nu mai plateste ratele un castig, cata vreme bunul pentru care se plateau ratele a fost predat bancii?...a revenit la momentul T zero, inainte de credit....cum ar reveni Vasile la momentul in care scria pentru marele public si nu pentru bancheri

De la: Cumatru JucausSubiect:

Pute a cacat rau printre comentarii

Comentariu:

Bai pula mea care te numesti Avocatul Pizdii. Cumetre in momentul in care ti-ai ipotecat casa nu mai este a ta. Diareea in Plata in gura ta inseamna doar o stingere a datoriei, casa fiind deja la banca prin ipoteca. Si atunci unde este lindic ce esti venitul? In plus ma nevertebrata ce esti, consumatorul a dat inapoi tot creditul prin clauze abuzive gen dobanda 10% in acesti ani. A platit avans, notari, puse toate pe hartie dau mult peste creditul acordat. Banca preluand oficial garantia este in fapt profitul sau slobotiule care esti. Bancile n-au nicio pierdere, si nici de venituri nu este vorba aici cur inrosit de coceanu bancherilor.

De la: MariusSubiect:

semn de intrebare

Comentariu:

Stau si ma intreb daca asa-zisii "debitori" care injura ca niste animale aici, pe Facebook sau pe comentariile altor ziare, sunt chiar creditati reali sau doar golani platiti?

De la: valeriuSubiect:

aiureli

Comentariu:

Aiureli contabilicesti.Amesteca creantele firmelor cu datoria la banca.Incompetenti.Bancile or plati impozit pe creditele vandute pe 2 lei catre recuperatori ?Sau acolo inchidem ochii.

De la: luceafarulSubiect:

INCOMPETENTI SI SMENARI

Comentariu:

In primul rand banca a incasat pana in prezent aproape 75% din creditul acordat. La data respectiva clientului i se acorda credit 75% din valoarea imobilului si 25% venea cu bani de acasa. Dupa 9 ani asadar banca a incasat 75% din valoarea creditului, ramane si cu casa si se considera in pierdere. Asta e mmmuuuuuiiieee pe fata si o stiu si ei. Al doilea aspect ---- la darea in plata ar fi bine ca juristii, avocatii si toti cei in drept sa se pronunte ..... ce va pot spune este ca acest impozit nu se va achita sau cine il achita este un prost... de ce? la fel ca si in cazul executarii silite cand imobilul vandut nu se mai percepe impozit asa cum o faceau baietii destepti la OCPI ca altfel nu iti inscria casa in CF daca nu era 2% achitat ..... la fel e si aici, este o situatie de exceptie, nu este o tranzactie de vanzare-cumparare obisnuita, ci urmare a unei constrangeri ..... omul nu are de ales ...... dar probabil pana nu va iesi o instanta cu o decizie definitiva se va percep acest impozit ca asa e la romani....

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: ASIGURARI

Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023

În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii

Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii

Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii