BANCI | Ultima Ora

FMI va acorda in urmatoarele zile un ajutor substantial Ungariei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-27 10:59

Directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominiqe Strauss-Kahn, a anunţat că instituţia va acorda, în următoarele zile, un "ajutor financiar substanţial" Ungariei, relatează AFP.

"O delegaţie a FMI şi autorităţile ungare, în strânsă legătură cu Uniunea Europeană, au ajuns la un acord în linii mari privind o serie de măsuri care vor reda încrederea, care vor susţine stabilitatea pe termen scurt a economiei ungare şi care îi vor îmbunătăţi potenţialul de creştere pe termen lung", a anunţat Strauss-Kahn într-un comunicat dat publicităţii duminică.

"Un ajutor substanţial importat, pentru a susţine aceste măsuri puternice, va fi anunţat când programul va fi finalizat, în următoarele zile", a precizat el.

Anunţul, la câteva ore după ce FMI a acodat Ucrainei un împrumut de 16,5 miliarde de dolari, condiţionat de adoptarea unor măsuri anticriză, face din Ungaria a patra ţară care primeşte un ajutor FMI din luna septembrie, după Georgia şi Islanda.

În urmă cu două săptămâni, premierul ungar Ferenc Gyurcsany a salutat oferta de susţinere formulată de FMI şi de UE pentru a ajuta ţara sa să facă faţă crizei financiare. UE a propus să acorde până la cinci miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari) băncii centrale ungare (MNB), pentru a-i permite să salveze băncile din ţară, dar preşedintele MNB, Andras Simor, a anunţat luni că nu intenţionează să folosească acest credit primit de la Banca Centrală Europeană (BCE).

Duminică, Strauss-Kahn a precizat că şi unele ţări europene vor participa la ajutarea Ungariei. "Măsurile luate în calcul pentru Ungaria justifică nivelul excepţional de acces la resursele Fondului", a spus el.

Responsabilii politici ungari şi analiştii sunt de părere că ţara este încă departe de a se prăbuşi şi că sectorul bancare este stabil, după doi ani de austeritate. Totuşi, gradul ridicat de îndatorare şi atacurile împotriva forintului pe pieţele de schimb au determinat MNB să ridice cu trei puncte rata dobânzii de referinţă, până la 11,5%.

Şi alte două ţări, Belarusul şi Pakistanul, au cerut ajutor FMI, care a anunţat că în acest context excepţional de criză ar putea să flexibilizeze condiţiile pentru acordarea de asistenţă.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii