BANCI | Stirea Zilei

FMI dezminte ca s-ar afla in negocieri cu Romania pentru un eventual sprjin financiar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-28 12:50

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a precizat, marţi, că nu se află în discuţii legate de un eventual sprijin financiar acordat României, ca reacţie la relatările din presa internaţională, care includeau România într-un grup de ţări care ar putea primi ajutor de la instituţie.

"Am luat cunoştinţă de referirea din The Economist de săptămâna trecută la anumite ţări, inclusiv România, care ar fi în discuţii cu FMI despre un sprijin financiar. Nu avem discuţii despre vreun astfel de sprijin în acest moment cu România, dar menţinem o politică de dialog permanent cu autorităţile române", se arată în comunicatul FMI, semnat de reprezentantul instituţiei penntru România şi Bulgaria, Juan Fernandez-Ansola.

Economistul pentru pieţe emergente al Capital Economics, Neil Shearing, a declarat pentru International Herald Tribune că România, Estonia, Letonia şi Bulgaria ar putea cere ajutorul FMI, dacă vor continua să folosească rezervele valutare pentru plata importurilor, susţinerea cursului valutar şi acoperirea datoriilor.

De asemenea, un articol publicat de Times Online arată că România, Bulgaria şi statele baltice ar putea recurge la împrumuturi din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), pentru a-şi acoperi dezechilibrele bugetare.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) scrie în ediţia online că "România, Lituania, Serbia şi Bulgaria s-ar afla în discuţii cu FMI pentru un împrumut", dar nu citează surse.

Speculaţiile FAZ se bazează pe faptul că în actuala situaţie fragilă, vecini ai României - precum Ungaria şi Ucraina - au făcut deja acest pas.

O serie de alte publicaţii de limbă germană - Financial Times Deutschland, Die Presse, Welt Online - relatează la rândul lor că România ar fi următoarea ţară din UE afectată de turbulenţele financiare.

FMI a acordat până în prezent ajutoare financiare Ucrainei, Ungariei, Georgiei şi Islandei.

Relatările vin în contextul în care agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a coborât, luni, cu o treaptă ratingurile României pentru împrumuturile în valută, de la 'BBB-/A-3' la 'BB+/B' - nivel care este în afara categoriei de "investment grade" -, motivând că riscurilor legate de finanţarea ţării au crescut.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii