Dobanda maxima pe care firmele ar fi dispuse sa o plateasca pentru a lua un credit se situeaza intre 3% si 5% pentru creditele in lei si 1% si 2,5% pentru creditele in euro, conform unui sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Aceste niveluri maxime acceptate se situeaza sub dobanzile medii la creditele contractate de 31% dintre firme in cazul finantarilor in lei si 26% dintre firmele care au credite in euro.
Conform datelor BNR (vezi foto), cele mai multe IMM-uri (aproape 40% din total) au credite in lei cu dobanzi intre 3% si 5%, iar aproape 30% dintre IMM-uri au credite cu dobanzi intre 5% si 7%.
Doar in jur de 5% dintre IMM-uri detin credite cu dobanzi de peste 9%, in timp ce alte 15% dintre firmele mici si mijlocii au credite cu dobanzi foarte reduse, de sub 3%.
In cazul creditelor in euro, exista aproape 20% dintre IMM-uri care platesc dobanzi si mai mici, sub 2%, in timp ce majoritatea (aproape 45% din total) au dobanzi intre 2% si 4%.
Majoritatea companiilor (75% din total) nu detin credite in lei, iar 86% nu au credite in euro.
Doar 18% dintre IMM-uri si 12% dintre companiile mari spun, in sondajul BNR, ca sunt afectate de nivelul actual al ratelor dobanzilor in lei.
BCR a lansat „Programul de beneficii George”, prin care clientii bancii cu card de salariu si mai multe produse primesc diverse oferte, precum reduceri de dobanda la credite, dobanzi mai... detalii
Aplicatia CEC App a fost actualizata cu o noua functie, care permite vizualizarea informatiilor despre plata cardului de credit. In aplicatie, la sectiunea „Informatii de plata”, pot fi vazute: suma... detalii
Autentificarea cu BT Pay în unitățile băncii este o funcționalitate unică pe piață Peste 80.000 de persoane trec zilnic pragul Băncii Transilvania Clienții BT au două modalități de autentificare în... detalii
Este una dintre cele mai mari doleante ale clientilor bancilor, care utilizeaza tot mai mult serviciile bancare pe telefon, fara sa mai mearga la unitatile bancare. Problema este ca doar... detalii