Firmele de recuperare creante (datorii la banci, IFN-uri sau firme de telefonie), precum Kruk, EOS, Intrum sau Kredyt Inkaso, spre deosebire de banci, IFN-uri si Guvern, nu au anuntat masuri pentru criza COVID-19, precum amanarea platii ratelor, in aceasta perioada dificila pentru toata lumea, si mai ales suspendarea executarilor silite.
Niciuna dintre marile firme de recuperari creante, precum Kruk, EOS, Intrum, Kredyt Inkaso, Debt Collection Agency (Ultimo Portfolio), Credit Express, GetBank Recovery, nu au comunicat masuri pentru protejarea clientilor afectati de criza noului coronavirus, ci doar pentru protectia propriilor angajati, precum sistarea relatiei cu clientii la sediu.
Nici Asociatia de Management a Creantelor Comerciale (AMCC), care reuneste in prezent 17 firme de recuperare creante, nu a transmis niciun comunicat de criza, spre deosebire de asociatiile bancilor si IFN-urilor.
In Romania exista in jur de 2,5 milioane de cazururi de recuperari de creante, in valoare de aproape un miliard de euro, conform datelor AMCC.
In total, in Romania activeaza in jur de 80 de firme de recuperare creante, care trebuie sa se inregistreze la ANPC pentru a putea functiona legal (vezi aici detalii).
BRD Groupe Societe Generale anunta ca se poate intra fara certificat verde in majoritatea unitatilor sale, insa exista cateva sucursale unde este obligatorie prezentarea certificatului de vaccinare sau dovada trecerii... detalii
Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca intrarea clientilor in unitatile bancare (hub) este posibila fara prezentarea unui certificat verde (dovada vaccinarii sau trecerii prin boala COVID-19).Iata anuntul bancii, postat pe... detalii
Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite, conform unui comunicat PwC.Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei.Însă pe durata vacanțelor școlare, măsura nu se aplică.Zilele libere se acordă obligatoriu de către angajator numai unuia dintre părinți, în cazul familiilor care au copii mai mici de 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 de ani înscriși într-o unitate de învățământ sau într-o unitate de educație timpurie antepreșcolară.Pentru a putea fi acordate zile libere, locul de muncă ocupat de părinte trebuie să nu permită munca la domiciliu sau telemunca.
"Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. Serviciile financiare sunt esențiale pentru asigurarea nevoilor de bază", conform unui anunt al bancii, in care se adauga:"În contextul... detalii