Facebook permite postari care reprezinta atacuri financiare si tentative de inselatorie, prin refuzul de a sterge respectivele postari raportate de utilizatorii aplicatiei sale.
Iata un exemplu concret de comentariu care reprezinta o tentativa de atac financiar, adica o tentativa de inselatorie (vezi si foto): un utilizator Facebook, cu numele Anil Shukla, are urmatoarea postare, la un articol de pe site-ul Bancherul.ro:
“Sunt domnul Mark Joe al societății Corp, suntem o companie de împrumut legitim, înregistrată și garantată, oferim 3% oferte de împrumuturi către persoane fizice, companii, instituții guvernamentale și organizații de afaceri și oameni de tot felul. Împrumuturile pentru libertate reprezintă soluția tuturor problemelor tale financiare. contactați-ne acum prin adresa de e-mail: mjoe0123@gmail.com numărul whatsapp: +18635356458”.
Asadar, Anil Shukla este de fapt, “domnul Mark Joe al societatii Corp”, firma de creditare evident inexistenta, ca si persoana respectiva, totul fiind o tentativa de inselatorie, pe baza unui cont Facebook fals (fake), care permite ascunderea indentitatii reale ale persoanelor care posteaza astfel de mesaje pe Facebook, cu scopul de a insela oamenii, prin promisiuni de acordare de imprumuturi.
Cu toate acestea, Facebook nu doar ca permite existenta unor astfel de conturi false, dar nici macar nu sterge postarile, in ciuda numeroaselor raportari trimise de Bancherul.ro.
Facebook a raspuns ca acest comentariu, si multe altele asemanatoare, “nu incalca standardele comunitatii”. Incredibil! De fapt, probabil ca raspunsurile Facebook sunt ale unui robot, pentru ca ele vin imediat dupa trimiterea raportarilor, asadar nu sunt analilzate de o minte umana limpede, care poate constata adevarul.
Faptul ca postarea este un fake este mai mult decat evidenta, de altfel, si din text, o traducere Google cu multe greseli, care sugereaza ca ar acorda imprumuturi cu dobanda de 3%.
In ce consta tentativa de inselatorie (atac financiar)?
Exista persoane naive sau disperate care raspund la astfel de mesaje ale acestor hoti, care ulterior cer bani drept avans pentru un promis imprumut, care evident ca nu va fi niciodata acordat.
Bancherul.ro a primit astfel de plangeri de la oameni inselati in acest fel, de aceea a cerut Facebook sa steraga aceste tipuri de postari, care incalca normele comunitatii privind securitatea, conform informatiilor publicate de Facebook:
Scopul Standardelor comunității este de a încuraja exprimarea și a crea un mediu sigur.
Siguranță: Utilizatorii trebuie să se simtă în siguranță pentru a clădi o comunitate. Ne luăm angajamentul să ștergem conținutul care încurajează acțiunile rău-intenționate în lumea reală, inclusiv atacuri fizice, financiare și emoționale.”
Asadar, desi Facebook isi ia angajamentul sa stearga continutul rau-intentionat, precum atacuri financiare, nu o face.
Ceea ce este foarte grav, pentru ca astfel de postari ar trebui raportate si la Politie, dat fiind ca reprezinta tentative de inselatorie, care este o infractiune pedepsita in toata lumea.
Nu există comentarii pentru această știre.
Sentinta Judecatoriei Sector 1 prin care statul, prin Ministerul Dezvoltarii, si Aedficium Banca pentru Locuinte, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, sunt obligati sa achite prima de stat unui fost client... detalii
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a emis patru amenzi, in valoare de 40.000 de lei, firmelor de recuperare creante, in cadrul unui control la nivel national, conform informatiilor furnizate de ANPC, la solicitarea Bancherul.ro.Firmele de recuperare creante care au fost amendate au incalcat legea protectiei consumatorului, printre altele, cu privire la "informarea consumatorului privind cesiunea de creanţă, precum și notificarea cesiunii de creanța de către cedent consumatorului în termen de 10 zile calendaristice de la încheierea contractului de cesiune de creanţă dintre instituția financiar bancară/nebancară și entitatea de recuperare creanțe", se arata intr-un raspuns al ANPC la solicitarea Bancherul.ro.Raspunsul ANPC:"În perioada 15.11.2021-10.01.2022, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat o acţiune tematică de control la nivel naţional de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor de către entitățile de recuperare creanțe în activitatea... detalii
Pe parcursul anului 2021, la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au fost înregistrate 463 reclamații din partea consumatorilor de servicii financiare oferite de banci si Institutii Financiare Nebancare (IFN).ANPC a verificat instituții financiare bancare și nebancare, constatându-se că, în cazul unei instituții financiare nebancare, caracteristicile principale ale creditului erau prezentate într- un mod înșelător/ambiguu.Extras din Raportul anual ANPC 2021:Servicii financiareANPC a acordat o atenție deosebită plângerilor consumatorilor privind serviciile financiare, ținând cont de impactului financiar foarte puternic asupra consumatorilor atunci când le sunt încălcate drepturile.Pe parcursul anului 2021:• au fost înregistrate 463 reclamații din partea consumatorilor;• au fost încheiate 7 Procese Verbale de Constatare a Contravenției, cu amenzi în valoare totală de 92.000 lei și 5 avertismente;• au fost restituite consumatorilor sume în valoare 1.396.760,83 lei, 3.662.407,12 CHF și 3.377.937,73 Euro ca urmare a acțiunilor... detalii
Procedura de solutionare a unei reclamatii la banca Revolut, conform informatiilor pubicate pe site-ul bancii:Cum se face o reclamațieDacă doar doriți să discutați cu cineva despre o problemă care vă... detalii