Eximbank si-a majorat cu 15% volumul de credite acordate companiilor

Autor:

Bancherul.ro
2016-11-10 07:13

Eximbank si-a majorat cu 15% volumul de credite acordate companiilor in primele noua luni din acest an, fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Banca mai precizeaza ca nivelul creditelor neperformante este sub media sectorului bancar, care a scazut la 10,56% in luna august.

”Pentru acest an ne-am propus, și am și reușit, să distribuim cât mai multe fonduri către companiile locale, astfel că am acționat pe două paliere. Pe de o parte, ne-am concentrat pe creșterea ratei de utilizare a instrumentelor financiare pe care banca le acordă în numele și contul statului român (garanții și asigurări), iar pentru aceasta am simplificat fluxurile de lucru, am lansat noi produse și, ceea ce este poate și mai important, am reușit să comunicăm mult mai eficient cu partenerii noștri – celelalte bănci de pe piață. În ceea ce privește cealaltă direcție de acțiune, ne-am dezvoltat consistent activitatea de bancă comercială. În ultimii patru ani EximBank a trecut printr-un proces amplu de modernizare care ne-a permis ca, în 2016, banca să iasă în piață complet pregătită să propună segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii corporate complex și atractiv. Ca prim efect, după primele nouă luni ale anului, avem expuneri din credite cu 15% peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă din 2015, în condițiile menținerii unui nivel al creditelor neperformante sub media pieței, iar în zona produselor complementare înregistrăm venituri crescute din tranzacții valutare (+52%) și cash management (+10%)”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al băncii, citat intr-un comunicat de presa. 

El a adugat că EximBank va rămâne în continuare concentrată pe susţinerea şi promovarea exporturilor și a investițiilor româneşti în străinătate, pe susținerea cu resurse financiare a proiectelor cu impact semnificativ la nivel local și regional, dar și pe sprijinirea planurilor de dezvoltare şi creştere a competitivităţii IMM-urilor.

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. În urma reajustărilor direcţiilor de acţiune, realizate în timp pentru adaptarea la evoluţiile economice, EximBank are astăzi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economia reală, contribuind la creșterea competitivității companiilor locale.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

Aplicațiile BT Pay și BT Go înlocuiesc BT24 și NeoBT

BT Pay și BT Go înlocuiesc treptat BT24 și NeoBT, devenind singurele aplicații prin care cliențiipersoane fizice și firme vor face banking cu Banca Transilvania, anunta banca intr-un comunicat, in... detalii

Banca Transilvania introduce inteligența artificială în BT Pay

Utilizatorii BT Pay au la dispoziție un asistent virtual (Chat BT) pentru informații cu privire la funcționalitățile aplicației, precum și despre produsele și serviciile Băncii Transilvania, anunta banca intr-un comunicat,... detalii

De cine este detinuta Garanti BBVA Romania?

Actionarul majoritar al Garanti BBVA Romania este G Netherlands B.V., o companie cu raspundere limitata cu sediul in Amsterdam, Olanda, care este detinuta 100% in mod indirect de Turkiye Garanti... detalii

Credite cu garantii UE pentru legumicultori, fermieri si mici afaceri de la Patria Credit

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea... detalii