BANCI | Ultima Ora

Europa nu vrea sa repete greselile de gestionare a crizei petrolului din anii 70

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-06-02 14:07

Ministrii de Finante din zona euro au cãzut luni de acord sã respecte declaratia de la Manchester si sã nu modifice legislatia de taxare a sectorului energetic, la finele unei sesiuni de discutii prilejuitã de aniversarea a zece ani de la înfiintarea Bãncii Centrale Europene.

Cresterile puternice ale preturilor combustibililor si alimentelor au creat o atmosferã tensionatã la întâlnirea ministrilor de Finante din UE de la Frankfurt, cu ocazia aniversãrii BCE, al cãrei principal obiectiv este încetinirea inflatiei.

Presedintele Bãncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a deschis întâlnirea printr-o avertizare, amintind cã gestionarea slabã a crizei petrolului din anii ’70 a dus la consecinte grave pentru economie, punctând cã erorile nu trebuie repetate.

Mai multi ministri, printre care reprezentantii Frantei, Germaniei, Olandei si Irlandei, au recunoscut problemele determinate de nivelurile record ale preturilor la carburanti, însã au cãzut de acord cã reducerea sau eliminarea unor taxe si accize nu ar reprezenta o solutie viabilã pentru situatie si ar cauza si mai multe neplãceri pe termen lung.

Dincolo de tarifele la carburanti, preturile alimentelor reprezintã o altã problemã de importantã majorã pentru Europa.
Ministrul austriac al Finantelor, Wilhelm Molterer, a declarat cã le va cere colegilor din executiv sã ia în considerare un plan de taxare care sã contracareze speculatiile apãrute în ultimele luni în acest sector.

Speculatiile cu mãrfuri au totalizat peste 40 de miliarde de dolari în ultimele cinci luni, a afirmat Molterer, citat în editia de luni a cotidianului austriac Kurier, preluat de Reuters.

"Acest element speculativ puternic este responsabil pentru o parte din cresterea preturilor. Politicienii trebuie sã ia mãsuri în aceastã privintã. În consecintã, voi înainta luni un proiect de taxare cãtre colegii mei, ministri ai Finantelor. Sã vedem care va fi pãrerea lor", a spus Molterer.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii