BANCI | Analiza

Erste Group: Cresterea accentuata a datoriei de stat devine epicentrul viitoarelor riscuri de declin ale economiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-04 13:23

“Diferentele economice dintre SUA si zona euro au devenit tot mai evidente de la inceputul crizei financiare si economice. Daca tarile orientate spre export, cum ar fi Germania, au avut mai mult de suferit de pe urma crizei decat marele consumator la nivel international, SUA, in regiunea ECE, tarile cu o crestere mare a consumului si deficite semnificative de cont curent au fost afectate cel mai grav”, a declarat Gudrun Egger, analist in cadrul departamentului de cercetare fixed income al Erste Group.

El afirma ca datorita ajutorului programelor de stimulare, declinul economic a fost incetinit pentru o scurta perioada de timp, insa aceasta situatie a dus in multe tari la preluarea de catre guverne a responsabilitatii pentru cerere, dar si pentru o parte a datoriei.

“Cresterea accentuata a datoriei de stat este acum epicentrul viitoarelor riscuri de declin ale economiei. Prin urmare, posibilitatea de ajustare a masurilor de stimulare economica ulterioare este limitata, in timp ce eforturile de consolidare vor atenua probabil cresterea viitoare”, a explicat analistul.

Ratele dobanzilor vor inregistra cresteri abia la sfarsitul anului 2010

Daca riscurile de declin vor deveni o realitate tot mai evidenta pentru economie, iar masurile de consolidare vor fi tot mai greu de aplicat, se va inregistra un impact asupra asteptarilor legate de rata dobanzii si asupra posibilelor masuri de politica monetara suplimentare, se indica in raportul grupului austriac.

“Din perspectiva actuala, ne asteptam ca banca centrala a SUA sa inceapa sa majoreze rata dobanzii inca de la sfarsitul anului 2010. Economia din SUA isi va reveni mai rapid. Mai mult, nivelul dobanzilor-cheie de aici sunt chiar mai reduse decat cele din zona euro,” a declarat Rainer Singer, analist al Erste.

In cazul BCE, Singer se asteapta la o prima miscare de majorare a ratei dobanzii in cel de-al doilea trimestru din 2011.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii