BANCI | Ultima Ora

Erste Bank este interesata de preluarea unei banci grecesti din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-08-07 15:53

Erste Bank este interesata de preluarea uneia dintre cele patru banci grecesti din Romania, in cazul in care acestea vor fi scoase la vanzare, cu toate ca seful bancii-mama a BCR, Andreas Treichl, spune ca nu are niciun interes sa mentina BCR pe primul loc in topul bancilor romanesti dupa active.

„Nu as spune nu, in cazul in care vreo banca greceasca va fi scoasa la vanzare. Deocamdata insa, nu am primit nicio oferta, sunt doar zvonuri privind vanzarea bancilor grecesti”, a spus Andreas Treichl, seful Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, in cadrul unei conferinte de presa la Viena.

BCR a pierdul costant cota de piata in ultimii ani, din cauza reducerii volumului de credite in euro, dar mai ales ca efect al curateniei bilantului de creditele neperformante, insa ramane in continuare pe primul loc in topul bancilor, cu o cota de piata de 16,2% la finalul lui 2014 si active de 59 miliarde lei, majorate la 61,5 miliarde lei la jumatatea acestui an.

Pe locul doi este BRD, cu active de 45,1 miliarde lei in decembrie 2014, in urcare la 47 miliarde lei la jumatatea anului, iar pe trei este Banca Transilvania (BT), cu active de 35,6 miliarde lei, dar care a preluat recent Volksbank, care avea active de 12,3 miliarde lei, ceea ce inseamna ca BT va deveni a doua banca romaneasca dupa finalizarea preluarii, cu active de peste 48 miliarde lei.

Intrebat daca nu-i este frica de faptul ca BCR ar putea pierde pozitia de lider al bancilor romanesti in favoarea Bancii Transilvania, seful Erste Bank a adoptat o pozitie defensiva, incercand sa diminueze importanta clasamentului bancilor in functie de active.

Topul bancilor in functie de valoarea activelor e ceva de moda veche, din anii 60-70, de aceea nu avem niciun interes sa fim cea mai mare banca in functie de active, pentru ca nu inseamna nimic. Mai degraba vreau sa fiu cea mai buna banca pentru clienti si cea mai mare banca dupa numarul de clienti, iar in aceasta privinta nu-mi fac griji pentru BCR, daca facem o treaba buna”, a spus Treichl.

El a mentionat ca BCR si-a majorat volumul de credite cu 2,6 miliarde in primele 6 luni, dar activele totale nu au crescut, pentru ca banca si-a redus activele financiare.

Insa conform datelor publicate de BCR, stocul de credite a ramas nemodificat in prima jumatate a anului, la 32,5 miliarde lei, cu 3,1 miliarde lei mai putine decat in iunie 2014, cand erau de 35,6 miliarde lei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii