Emisiunea de obligatiuni Patria Bank este listata la Bursa de Valori Bucuresti

Autor:

Bancherul.ro
2019-11-27 15:10

● Cele 10.000 de obligațiuni subordonate emise de Patria Bank sunt scadente peste 8 ani, având o dobândă fixă de 6,50%, plătibilă semestrial.

● Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500 de euro, iar listarea acestora s-a realizat pe piața reglementată a Bursei de Valori București, cu simbolul PBK27E

Obligațiunile Patria Bank, emise în urma unui plasament privat intermediat de Tradeville în perioada 16-17 septembrie a.c., care a atras subscrieri totale de 8,49 milioane de euro, sunt listate, de astăzi, pe piață reglementată a Bursei de Valori București (BVB), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Listarea survine la două luni după plasamentul privat încheiat anticipat în doar două zile ca urmare a supra-subscrierii cu 69,8% a sumei-țintă stabilită de către emitent, acesta reprezentând cel mai mare plasament privat și primul în valută intermediat de Tradeville, lider de piață în tranzacționarea online la bursă din România.

Numărul total de obligațiuni emise de Patria Bank este de 10.000, acestea fiind obligațiuni subordonate, negarantate și neconvertibile cu scadența în luna septembrie 2027 și o valoare nominală de 500 euro/obligațiune.

Dobânda obligațiunilor este de 6,50%/an, plătibilă semestrial.

Subscrierea minimă în plasamentul privat de emitere a obligațiunilor a fost de 25.000 de euro.

Începând de astăzi, obligațiunile Patria Bank pot fi cumpărate la bursă de către orice persoană fizică sau juridică, simbolul de tranzacționare al acestora fiind PBK27E.

„Ne bucură să vedem emisiunea de obligațiuni subordonate Patria Bank listată la BVB atât pentru că este vorba de o companie deja listată care continuă să utilizeze mecanismele de finanțare ale pieței de capital, cât și pentru că fiecare rundă de finanțare realizată pe bursă este o dovadă în plus că piața de capital este o platformă de finanțare utilă pentru orice companie, indiferent de mărimea sa. Putem spune că anul 2019 a stat sub semnul obligațiunilor, uitându-ne la cele 12 emisiuni de obligațiuni emise de companii pentru a atrage finanțare de la investitorii din piața de capital, precum și uitându-ne la sumele atrase, care au variat între 200.000 de euro și 500 milioane de euro”, a declarat Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori București.

„Încheiem anul 2019 cu realizarea unor pași deosebit de importanți pentru evoluția băncii: obținerea unui rezultat pozitiv în primele 9 luni de activitate și emisiunea și listarea la Bursă a obligațiunilor subordonate. Acestea sunt rezultate care ne confirmă încrederea în strategia noastră de dezvoltare, ce include utilizarea mecanismelor de finanțare prin piața de capital și în viitor”, a declarat Daniela Iliescu, Director General, Patria Bank.

„Suntem încrezători în potențialul de creștere a pieței obligațiunilor din România, care a primit încă o confirmare prin plasamentul privat al Patria Bank, încheiat cu o subscriere de 170% în numai două zile. Suntem convinși că investitorii au la dispoziție o oportunitate de plasare a economiilor la o dobândă atractivă si speram sa atragem oameni noi in piata cu astfel de instrumente. De altfel, bursa a devenit o alternativă de finanțare tot mai atractivă pentru companii și ne așteptăm la cât mai multi emitenti interesati să facă acest pas”, este de părere Mihaela Bȋciu, Director General, Tradeville.

Interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna septembrie, confirmă tendința de creștere a Patria Bank, rezultatele pozitive înregistrate în primele 9 luni de activitate din acest an fiind în aceeași linie: rezultat operațional pozitiv de 18,8 milioane lei și profit net de 5,8 milioane lei.

Acțiunile bancii sunt tranzacționate, la rândul lor, la Bursa de Valori București, cu simbolul PBK.

Tradeville a împlinit 25 de activitate ca broker pe piața de capital, în 2019, fiind lider de piață în rândul brokerilor de retail. În ultimul an și jumătate, a intermediat 7 plasamente private de obligațiuni corporative si actiuni, pentru companii din diferite industrii: Norofert (îngrășăminte organice) Raiko Transilvania (sisteme pluviale), Bittnet (servicii IT), MW Green Power (producător de electricitate din surse regenerabile), Ascendia (e-learning), respectiv Patria Bank.

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank este deținut majoritar de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de
private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

Tradeville este un broker cu vechime de 25 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la bursa romaneasca si marile burse internationale, prin aplicatii de tranzactionare facile si moderne, disponibile pentru toate dispozitivele (computer, tableta, telefoane inteligente).

BVB a premiat de curand Tradeville cu titlul de „Cel mai activ broker de retail in 2018”.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: BURSA

Regulamentul A.S.F. privind locurile de tranzacționare se modifica

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):În cadrul ședinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:• ReglementareProiectul de Regulament pentru modificarea Regulamentului A.S.F. nr. 13/2018 privind locurile de tranzacționare (proiectul va fi publicat pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile).• AutorizareAutorizarea domnului Gerke Anno Witteveen în calitate de membru al Consiliului de Administrație al NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.;Aprobarea solicitării SSIF Goldring S.A. de autorizare a doamnei Lobdă Adriana Simona în cadrul componenței Consiliului de Administrație al societății;Aprobarea solicitării SSIF Share Invest S.A. de autorizare a domnului Amzuică Bogdan Florian în funcția de director al societății;Aprobarea cererii privind autorizarea modificării... detalii

Indicele BET al BVB a crescut cu 21% in 2023

Bursa romaneasca - BVB este printre cele mai performante din lume, cu o creștere de 21% in primele noua luni din 2023, a indicelui BET in acest an.Dintre sectoare, se remarca semiconductorii (+30%).

In Romania nu exista nicio firma straina de investitii financiare autorizata de ASF

 Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) atrage atenția că societățile din state terțe, care furnizează servicii de investiții, pot opera în România doar prin înființarea unei sucursale care necesită autorizare din partea Autorității, cu excepția cazului în care furnizarea serviciilor se face la inițiativa exclusivă a clientului, conform unui comunicat ASF, in care se adauga:În acest context, Autoritatea informează asupra faptului că, la acest moment, nu există nicio astfel de sucursală autorizată de A.S.F.În ultima perioadă, A.S.F. a primit mai multe sesizări din partea consumatorilor cu privire la faptul că au fost apelați de persoane care se recomandau reprezentanți ai unor „brokeri” cu sediul în state terțe și care le ofereau servicii de investiții, iar după ce îi convingeau să transfere diverse sume de bani în diferite conturi, aceștia nu mai putea fi contactați.A.S.F. atenționează potențialii... detalii

ASF: Evoluția pieței de capital în primele șase luni ale anului 2022

Valoarea totală a tranzacțiilor de pe piața reglementată BVB și Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) a atins nivelul de 14,09 miliarde lei în primul semestru al anului 2022, în creștere cu 53% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021, dar în scădere cu 35% față de finalul anului trecut, conform unui comunicat al ASF, in care se adauga:La finele primelor șase luni din 2022, indicele BET, de referință pentru piața locală de capital, care surprinde evoluțiile celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, a înregistrat o scădere de 5,87% comparativ cu finalul anului 2021, având totodată o creștere de peste 12% față de minimul lunii martie (7 martie – 10.964 puncte).Numărul de tranzacții derulate la BVB s-a majorat cu 38% în primele șase luni din anul 2022, comparativ cu primele șase luni... detalii