Doi bulgari au clonat carduri folosite la ATM-urile din Constanta, de pe care au furat 1 milion de lei prin retrageri tocmai in Indonezia

Autor:

Bancherul.ro
2015-02-17 09:53

DIICOT anunta ca doi bulgari au reusit sa copieze datele de pe banda magnetica a mai multor carduri utilizate la ATM-urile din Constanta, au clonat ulterior cardurile, de pe care au retras 1 milion de lei, tocmai la bancomate din Indonezia, Malaezia si Republica Dominicana.

Trebuie sa stiti ca daca vi se intampla sa vi se cloneze cardul si sa vi se fure banii de pe acesta, banca este obligata sa va despagubeasca.

De aceea, este recomandabil sa verificati, cel putin o data pe luna, extrasul de cont aferent cardului, pentru a depista eventuale plati neautorizate, adica pe care nu le-ati realizat.

Unele banci ofera si servicii de alerte prin SMS sau prin e-mail atunci cand realizati tranzactii cu cardul, astfel ca in momentul aparitiei unei plati de care nu stiti, alertati imediat banca pentru a bloca cardul.

Comunicatul DIICOT: “Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa procurorii D.I.I.C.O.T. cercetează doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea de instrumente electronice de plată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice.

La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, au prins în flagrant doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de accesarea fără drept a sistemelor informatice tip ATM prin montarea de dispozitive de clonare a cardurilor.

Din cercetări a rezultat că, cei doi, în perioada iulie 2014- februarie 2015, ar fi montat la mai multe bancomate din Constanţa şi Eforie Nord dispozitive destinate copierii datelor inscripţionate pe banda magnetică a cardurilor bancare. Datele ar fi fost predate ulterior, altor cetăţeni bulgari, pentru clonarea cardurilor şi folosirea acestora la retragerea din conturi, folosindu-se ATM-uri din Indonezia, Malaezia şi Republica Dominicană, cauzând un prejudiciu de 1.000.000 de lei.

Persoanele depistate a fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a formulat propunere de arestare preventivă pentru continuarea cercetărilor privind săvârşirea infracţiunilor de falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plata electronică (Art. 311 alin. 2 din Codul Penal), accesul ilegal la un sistem informatic (Art. 360 din Codul Penal), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (Art. 250 alin.1 din Codul penal) şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (Art.365 alin.1 din Codul Penal).”

Comentarii

ADNANA

Quat erat demonstrandum !

marius

Multumiri justitiei si BNR, bugetarii nostri de lux!

Principiul impreviziunii este reglementat de Noul Cod Civil la art. 1.271. Astfel, daca "executarea contractului a devenit excesiv de oneroasa din cauza unei schimbari exceptionale a imprejurarilor care ar face vadit injusta obligarea debitorului la executarea obligatiei", instanta poate sa dispuna adaptarea contractului, pentru a distribui in mod echitabil intre parti pierderile si beneficiile ce rezulta din schimbarea imprejurarilor. Mai mult, clientii au “beneficiat” de riscul valutar, adica de cresterea cu peste 100% a valorii CHF (acum bancile si trepadusii lor ii catalogheaza pe clienti drept prosti, dar care sunt expertii ce au putut prevedea o asemenea crestere?), in schimb, nu au beneficiat de scaderea LIBOR,in acelasi interval de timp! Bancile si-au crescut marjele de profit din componenta dobanzii in 2010 (OUG50), Libor fiind la o valoare redusa, aproape de zero.

Alo, DNA?!

Coruptia e in floare la CAB

Apoi s-a nimerit la fix ca CAB sa fie instanta decizionala. Halal judecatori acolo, tinuti in lesa si mituiti de banci la orice ora din zi si noapte. Hai bucura-te nea Vasile ca a mai fost un client nenorocit de imputitii de camatari. Stii cu ce v-as plati rata? Cu cacat si nici nu as mai astepta restul, v-as lasa ciubuc.

marius

sfanta dreptate

Am inteles. E normal ca banca, pentru a-si vinde produsul, sa mascheze deficientele sale. Atunci de ce un client, ce pentru a lua un credit, "potriveste" adeverinta de salar, e penal? Inteleg ca se aplica o reglementare de la 1864, cand problema devalorizarii leului era cunoscuta, mai ales ca leul apare in 1867. Foarte pertinenta lege. Aici nu vine DNA?

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Cardurile OTP Bank au o problema de functionare (actualizat)

Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii

Clientii Bancii Transilvania vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay si BT Go

Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii