Cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de un an in lei pentru populatie o plateste CEC Bank, de 3,35%, in timp ce dobanda ce mai mica o are Unicredit Bank, de 1%, conform clasamentului ratelor de dobanda pentru depozitele standard practicate de cele mai mari 15 banci realizat de Bancherul.ro.
Primele cinci banci cu cele mai bune dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an sunt, in ordine, CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, si Garanti Bank, cu dobanzi intre 3,35% si 2,8% (vezi tabelul).
La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi sunt BRD, cu 1,05%, BCR, cu 1,25% si Raiffeisen Bank, cu 1,75%.
Dintre bancile mari, cele mai bune dobanzi la gasim la Banca Transilvania (BT), cu 2,5% la depozitul pe 12 luni, cu aproape 1,5 puncte peste dobanda practicata de BCR si BRD.
Nivelul dobanzilor a ramas neschimbat fata de luna trecuta la toate bancile, cu o exceptie, Libra Internet Bank, care le-a redus usor, mai ales in cazul celor pe termen lung.
Astfel, la depozitele pe termen de doi si 3 ani, Libra a scazut dobanda cu un sfert de punct, de la 2,75% la 2,5%.
Castigul unui depozit este diminuat de comisioanele practicate de banci pentru administrarea unui cont si pentru retragerea banilor de la ghiseu sau de pe card.
Sunt sapte banci (CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Garanti BBVA, First Bank, Libra si Intesa) care nu au comisioane la retragerea banilor de la ghiseu in ziua de scadenta a depozitelor, comision care la restul bancilor variaza intre 0,3% la Credit Europe si 2% la Raiffeisen.
Pentru retragerea banilor de la bancomatele proprii, cinci banci au 0 comisioane: CEC Bank, Banca Transilvania, Libra Bank, BCR si Intesa.
O singura banca (CEC Bank) nu are comision nici la retragerea banilor de la alte bancomate, comision care la restul bancilor variaza intre 0,5% si 1,5% la Raiffeisen.
Au fost luate in considerare comisioanele standard, nu cele din cadrul unor oferte sau pachete de cont curent.
La unele banci, precum Raiffeisen si BRD, aceste comisioane sunt chiar mai mari decat dobanda incasata la un depozit de 10.000 de lei la termen de un an (vezi tabelul).
Nu există comentarii pentru această știre.
Dacă lucrați, locuiți sau vizitați o altă țară din Europa, e bine de știut că nu trebuie să vă faceți un cont sau un card la o bancă din țara... detalii
Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii