BRD isi promoveaza creditele cu „rata fixa de 5,75%” (vezi foto), dar care poate ajunge la aproape 19%.
Faptul ca dobanda de 5,75% este valabila doar in anumite conditii si ca poate fi si de trei ori mai mare apare intr-un text minuscul, in partea de jos a reclamei de pe site-ul bancii.
– De ce in reclama la acest credit nu este pusa si dobanda de 18,84%, la aceeasi dimensiune ca cea de 5,75%? am intrebat BRD, dar nu am primit raspuns.
Conform informatiilor de pe site-ul BRD, „rata dobânzii este cuprinsă între 5,75% și 18,84% si este oferită clienţilor în funcţie de o serie de elemente avute în vedere în analiza cererii de credit, precum canalul de accesare a creditului (online sau in unitatea BRD), optiunea de incasare a veniturilor in contul curent BRD, optiunea de refinantare a creditelor acordate de alte banci, incheierea unei asigurari de viata (pentru creditul acordat online), istoricul relatiei cu banca, vechimea si stabilitatea la locul de munca, constanta veniturilor, existenta unui istoric de creditare si modul in care au fost rambursate creditele detinute pana in prezent etc.”
– Care sunt, mai exact, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cineva pentru dobanda de 5,75% la creditul de refinantare Expresso si in ce situatii se aplica dobanda maxima de 18,84% la acelasi credit? am mai intrebat BRD.
Raspunsul BRD a fost: “Din pacate, nu iti putem oferi exemple concrete.”
Dupa ce am trimis intrebarile, BRD a modificat reclama de pe site, astfel ca in loc de „rata fixa de 5,75%” acum apare „rata fixa de la 5,75%” (vezi foto).
O forma de reclama care ramane incorecta, intrucat nu arata si nivelul maxim la care ar putea ajunge dobanda, dupa cum am semnalat de mai mult timp.
Doar unele banci, precum ING Bank, au adoptat, de atunci, formula corecta „de la x% pana la x%” in reclamele la credite.
Nu există comentarii pentru această știre.
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii
- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii