Dobanda de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), de 1,75%, este la un nivel identic cu cea a Bancii Nationale a Poloniei, care a majorat astazi rata de referinta cu o jumatate de punct.
Crestere dobanzii de politica monetara din Polonia este consecinta ascensiunii inflatiei anuale pana la 7,7% in noiembrie, aproape cat este si in Romania – 7,9% in octombrie.
Ca si in Romania, inflatia are cauze externe (nu este determinata de factori monetari, pe care sa-i poata controla banca centrala), precum sumpirea energiei si a bunurilor de consum, pe fondul crizei coronavirusului.
Desi dobanda de referinta si inflatia sunt asemanatoare in Romania si Polonia, o discrepanta majora exista in privinta dobanzii la care se imprumuta cele doua state: 4,75% Romania, cu doua puncte mai mult decat la obligatiunile emise de Polonia, cu doar 2,63% pe an. (vezi aici detalii)
Dupa sustinerea criptomonedelor de Donald Trump in America, monedele virtuale sunt promovate acum pe Facebook si de un important influencer, vedeta TV Dan Negru: „Porsche-ul lui David Popovici mi-a amintit... detalii
Dobanda de politica monetara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) va ramane la 7% pana la finalul lui 2023, prognozeaza economistii Erste Bank.
Principiul Pareto, cunoscut ca regula 80/20, se traduce în afaceri astfel: 80% din vânzări vin de la 20% din clienți.Orice țară are o populație Pareto: 20% dintre cei cu veniturile cele mai mari.Aceștia sunt cei mai valoroși consumatori, având o pondere disproporționată ca nivel al vânzărilor din mai toate domeniile.
Cum ar putea arata o intalnire cu un angajat BRD intr-o unitate a bancii, conform pozei de pe site-ul BRD, de la acest link.