Directia Generala de Administrare Mari Contribuabili din cadrul ANAF se restructureaza cu ajutorul FMI

Autor:

Bancherul.ro
2015-07-23 20:44

Misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI) în România vizează restructurarea Direcției Generale de Administrare Mari Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, Dan Manolescu, citat de Agerpres.

Acesta a spus că misiunea va dura două săptămâni și că nu are legătură cu programul de restructurare derulat de instituție cu Banca Mondială.

Potrivit datelor ANAF, în 2014, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a administrat 2.484 de societăți comerciale din întreaga țară.

O misiune tehnică a FMI a sosit miercuri în România, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) fiind singura instituție vizată de experții Fondului.

În data de 17 iulie, șeful de la Finanțe a reiterat că acordul cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană rămâne în picioare până în luna septembrie, iar România trebuie să profite de perioada rămasă pentru a îndeplini cât mai multe angajamente asumate cu partenerii internaționali.

“Acordul cu organismele financiare internaționale nu se rupe, el rămâne așa cum este până în septembrie și acest lucru a fost menționat și la Comisia Europeană în această săptămână. România trebuie să profite de perioada rămasă până în septembrie pentru a îndeplini cât mai multe angajamente asumate cu partenerii internaționali și a făcut acest lucru. Dau un singur exemplu, care a creat anumite costuri în rândul populației: prețul la gaze. Guvernul României își respectă angajamentele. A luat decizia de creștere a prețului la gaze la 1 iulie exact așa cum era asumat în calendarul asumat în fața Comisiei Europene”, a subliniat Teodorovici.

În ceea ce privește posibilitatea încheierii unui nou acord, șeful de la Finanțe a menționat că încă nu s-a discutat, dar ar putea fi analizată “după ce acesta se va finaliza”.

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii