BANCI | Ultima Ora

Deutsche Bank: tinta de profit pentru 2008 este pusa in pericol de criza creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-26 11:48

Deutsche Bank a anuntat cã degradarea veniturilor si deprecierea activelor în urma crizei mondiale a creditelor ar putea pune în pericol tinta de profit stabilitã pentru acest an, relateazã Reuters.

Cea mai mare bancã din Germania tinteste un randament al capitalului investit de 25% în timpul ciclului de afaceri si un profit înainte de taxe de 8,4 miliarde euro în 2008.
Luna trecutã, în cadrul unei conferinte de presã, directorul executiv Josef Ackermann a estimat cã anul 2008 va fi "o provocare pentru afacerile legate de piata de capital" si a mentionat cã va atentiona investitorii în cazul în care banca ar putea sã nu atingã tintele financiare.

În raportul anual publicat miercuri, banca a anuntat cã actuala crizã a creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat ar putea cauza probleme ale câstigurilor în pietele financiare, în pietele de credite structurate si în alte sectoare, precum si alte deprecieri ale activelor.

"Compensarea efectelor negative asupra profitabilitãtii prin performanta în alte afaceri ar putea sã nu fie o solutie fezabilã, în special dacã estrimãrile potrivit cãrora cresterea economicã va continua în 2008, chiar dacã într-un ritm mai lent, sunt gresite si dacã ne vom confrunta cu conditii economice mai putin favorabile", a anuntat Deutsche Bank.

"Aceste circumstante vor avea un efect advers asupra capacitãtii noastre de a atinge obiectivele de profitabilitate înainte de taxe", mai aratã raportul emis de bancã.

Deutsche Bank a mai anuntat cã afacerile în sectoarele bancare de investitii si corporate, afectate cel mai direct de turbulentele din pietele financiare, ar putea sã se reducã semnificativ pe termen scurt.

Pe termen lung, Deutsche Bank rãmâne bine pozitionatã pentru crestere, datoritã extinderii la nivel mondial, prin care beneficiazã de expansiunea pietelor de capital si datoritã gestionãrii activelor în piete externe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii