Deutsche Bank raporteaza pierderi de 6,6 miliarde de dolari si concediaza 15.000 de angajati

Autor:

Bancherul.ro
2015-10-29 17:31

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a raportat pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, pe fondul deprecierii valorii activelor și creșterii sumelor pentru acoperirea litigiilor.

Banca a mai anuntat că urmează să-și reducă personalul cu 15.000 de posturi și de asemenea că se va retrage din 10 țări, aceasta fiind o nouă etapă din vastul plan de restructurare anunțat de noul director general, britanicul John Cryan, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Deutsche Bank a precizat că va elimina 9.000 de locuri de muncă în regim full-time și 6.000 de poziții de consultanți externi. De asemenea, în următorii doi ani, Deutsche Bank intenționează să renunțe la active care asigură 20.000 de locuri de muncă, a anunțat joi John Cryan, cel care în luna iulie a fost numit la conducerea celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

Luna trecută, o serie de surse interne au declarat pentru Reuters că Deutsche Bank intenționează să renunțe la un sfert din numărul total de angajați — 23.000 de persoane — în special în activitățile tehnologice și prin divizarea subsidiarei sale PostBank.

Deutsche Bank intenționează de asemenea să-și închidă operațiunile din 10 țări, printre care Mexic, Norvegia și Noua Zeelandă și, de asemenea, să-și transfere operațiunile de trading din Brazilia către centrele globale și regionale. În urma restructurărilor costurile ar urma să fie reduse cu 3,8 miliarde de euro.

‘Deutsche Bank nu are o problemă cu strategia. Știm exact unde vrem să ajungem. Cu toate acestea, Deutsche Bank s-a confruntat mulți ani cu o problemă în implementarea acestei strategii. În ultimele două decenii au fost anunțate multe strategii și ținte dar rareori au și fost realizate’, a spus John Cryan.

Deutsche Bank operează în prezent în aproximativ 70 de țări din întreaga lume, iar în luna august a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii