BANCI | Analiza

Depozitele in banci, in crestere cu 2,9% in septembrie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-23 17:07

Depozitele în lei şi valută ale populaţiei şi firmelor din România şi-au accelerat uşor avansul anual la 32,6% în septembrie, de la 30,9% în august, ajungând la 145,4 miliarde lei (38,9 miliarde euro), pe fondul creşterii valorii economiilor în valută ale populaţiei, arată, joi, datele BNR.

Faţă de august, depozitele populaţiei şi firmelor au crescut cu 2,9% în septembrie, în condiţiile în care cele în lei au avansat cu 2%, până la 95,4 miliarde lei (echivalentul a 25,55 miliarde euro), iar economiile în valută, exprimate în lei, au sporit cu 4,5%, până la aproape 50 miliarde lei (13,4 miliarde euro).

Exprimate în euro, valoarea depozitelor în valută a scăzut, în schimb, cu 1,1%.

Economiile în moneda naţională ale populaţiei au crescut în septembrie cu 0,8% faţă de luna anterioară, la aproape 50,32 miliarde lei (13,5 miliarde euro), şi şi-au mărit uşor avansul anual la 33,4%, de la 33,2% în august, în timp ce depozitele în lei ale firmelor au sporit cu 3,3%, până la 45,08 miliarde lei (12,1 miliarde euro). Comparativ cu septembrie 2007, depozitele în lei ale companiilor au sporit, în septembrie 2008, cu 20,3%.

Pe componenta în valută, avansul lunar de 4,5% al depozitelor bancare, exprimate în lei, s-a datorat în principal creşterii semnificative (5,6%) a economiilor populaţiei, care ajunseseră la 30 septembrie la aproape 30,77 miliarde lei (8,24 miliarde euro). La sfârşitul lunii septembrie, depozitele firmele crescuseră cu 2,8%, până la 19,21 miliarde lei (5,15 miliarde euro).

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut, în septembrie 2008, cu 45,1%. În euro, creşterea depozitelor în valută a fost de 30,4%.

Depozitele în valută ale populaţiei au înregistrat o creştere anuală, în lei, de 47,8%, în timp ce în euro, creşterea anuală a depozitelor în valută ale populaţiei a fost de 32,8%.

Depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei s-au majorat cu 40,9% în septembrie 2008 faţă de septembrie 2007, iar în euro, creşterea anuală a depozitelor în valută ale companiilor a fost de 30,4%.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi

CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

 



 

Ultimele Comentarii