Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, modificările Regulamentelor 6 și 7 privind organizarea, funcţionarea şi tranzacţionarea în cadrul pieței reglementate, respectiv în cadrul sistemului alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX-SIBIU STOCK EXCHANGE.
Totodată, Consiliul ASF a aprobat proiectul de regulament de modificare și completare a unor acte normative, respectiv a Regulamentelor CNVM nr.1/2006, nr.13/2005, nr. 32/2006, nr.6/2009, nr.5/2010, nr.4/2009, ca urmare, în principal, a implementării prevederilor Standardelor europene de procesare a evenimentelor corporative. Proiectul de regulament va fi repus în consultare publică pentru o perioadă de zece zile.
De asemenea, Consiliul ASF a aprobat un amendament la prospectul aferent majorării capitalului social al societăţii Asigurare Reasigurare ASTRA S.A. București.
În cadrul şedinţei, a fost aprobată numirea/autorizarea unor persoane în poziţii de conducere în cadrul unor societăţi de asigurare, societăți de administrare a fondurilor de pensii şi în cadrul unor companii de intermediere în asigurări (director general, director general adjunct, director investiții, membru al consiliul de supraveghere etc). De asemenea, Consiliul a aprobat modificarea actului constitutiv în cazul a patru brokeri de asigurare.
Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acțiunilor care se tranzacționează pe Piața RASDAQ sau pe piața valorilor mobiliare necotate, a acțiunilor emise de societățile: Institutul de Cercetări în Transporturi – Incertrans SA București, Perla Covasnei SA Voluntari, Potis Capital SA Cluj Napoca, Relee SA Mediaș, Simex SA SĂLAJ, Terra Estival 2002 SA Neptun, DIASFIN SA București, SINTER REF SA Azuga, Electrometal SA Timișoara și Electroconstrucția Elco SA Timișoara.
Membrii Consiliului ASF au aprobat și măsura asiguratorie de blocare pe o perioadă de două săptămâni a transferului pachetului de acțiuni emise de către S.C.ELECTROARGEŞ S.A. CURTEA DE ARGEȘ (18.874.931 de acțiuni) și de către S.C. HOTEL CLUB ESTIVAL 2002 S.A. NEPTUN (1.429.100 de acțiuni).
De asemenea, Consiliul a aprobat sancţionarea a 13 societăți pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate.
În cadrul ședinței, au fost avizate definitiv modificăriile Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare, administrat de SAI Raiffeisen Asset Management, respectiv ale prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, administrat de BCR PENSII, SOCIETATE DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE S.A.
În cadrul ședinței, au fost propuşi pentru avizare 18 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 4 agenţi de marketing.
Totodată, Consiliul ASF a fost informat cu privire la Planul de acțiune referitor la aplicarea IFRS de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, precum și cu privire la activitatea desfășurată în anul 2014 de Fondul de Protecție a Victimelor Străzii (FPVS). În cazul FPVS, Consiliul a solicitat auditarea situațiilor financiare de către un auditor independent.
Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.
Nu există comentarii pentru această știre.
În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii
Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii