Decizii adoptate de catre Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara

Autor:

Bancherul.ro
2015-05-20 18:44

Decizii adoptate de catre Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (comunicat de presa):

În şedinţa de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de regulament pentru modificarea şi completarea Regulamentului nr.3/2006 privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea Fondului de compensare a investitorilor, cu modificările şi completările ulterioare. Proiectul include şi observaţiile şi propunerile transmise ca urmare a derulării, pe parcursul a 25 de zile, a unui proces de consultare publică.

Consiliul ASF a aprobat, în cadrul programului destinat dezvoltării profesionale a angajaților săi, participarea unui expert al ASF în misiune temporară (secondement) pe lângă Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Proiectul face parte dintr-o serie de oportunități de evoluție profesională prin stagii efectuate în organismele internaționale cu care colaborează Autoritatea – ESMA, EIOPA, ESRB etc. Reprezentantul ASF își va desfășura activitatea la sediul de la Londra al BERD, pe durata unui an, în Direcția Local Currency and Capital Markets Development.
A fost aprobată autorizarea unui nou broker – MARATHON BROKER DE ASIGURARE S.R.L. şi au fost validate modificări ale actelor constitutive a patru societăţi de brokeraj. A fost, de asemenea, aprobată numirea a 5 persoane în poziţii de conducere (membru în CA, director general, director executiv etc.) în cadrul unor societăţi de asigurare, brokeri şi fonduri de pensii. 

Au fost aprobate avizarea şi înscrierea în Registrul ASF a unui nou fond închis de investiţii – OPTIM INVEST, administrat de S.A.I. Broker S.A.
Consiliul ASF a aprobat, în şedinţa de astăzi, modificările actului constitutiv al S.C. Fondul Proprietatea S.A. ca urmare a diminuării capitalului social de la 11.575.064.733,65 lei la 10.965.850.800,30 lei, în conformitate cu hotărârea nr.1/21.01.2015 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor acestei societăţi.

A fost aprobată solicitarea de eliberare a Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru societățile ROMBETON S.A. București, TRANSCOM S.A. București, AURORA S.A. Târgu Frumos, CONCIFOR S.A. Buzău, URC S.A. Vașcău, COMALIMENT S.A. Reșița, TRANSPORTURI AUTO GIULEŞTI S.A. București și FAMOS S.A. Odorheiu Secuiesc, în vederea admiterii la tranzacționare pe sistemul alternativ administrat de Bursa de Valori București. A fost aprobat prospectul societății ALBALACT S.A. Alba întocmit pentru admiterea la tranzacționare pe piața reglementată. 

Consiliul ASF a aprobat, de asemenea, admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 18 noi societăți: UNIVERS S.A. Râmnicu Vâlcea, TUȘNAD S.A. Băile Tușnad, STICLOVAL S.A Vălenii de Munte, UNIREA SHOPPING CENTER S.A. București, HELIOS S.A. Astileu S.A., UNITRANS Tătăreni, ELECTROMONTAJ CARPAȚI S.A. Sibiu, AGRANA ROMÂNIA S.A București, CONCIVIA S.A. Brăila, NAVEXIM S.A. Galați, A.T.C. – AGRO TOTAL CONSTRUCT S.A., DAN STEEL GROUP BECLEAN S.A. Beclean, SIMEC S.A. Sibiu, TRANSILVANIA S.A. Ghimbav, HERCULES S.A. Brăila, SILVANA S.A. Cehu Silvaniei, COMALIM S.A. Arad, INAR S.A. Brașov, FABRICA DE SCULE RÂȘNOV S.A. Râșnov, GALFINDBAND S.A. Galați, BUCOVINA S.A. Scheia, UPRUC CTR S.A. Făgăraș, DORNA TURISM S.A. Vatra Dornei și GRÎUL S.A. București. 

Au fost aprobate retragerea de la tranzacționare și radierea din evidența ASF a acțiunilor emise de societățile MEFIN S.A. Sinaia, ICIM S.A. Brașov și INDUSTRIALIZAREA LAPTELUI S.A. Drobeta Turnu Severin.

A fost aprobată sancţionarea – prin avertisment/amendă – a unor societăţi de investiţii şi brokeraj pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin (modificarea actului constitutiv al societăţii fără aprobarea prealabilă a ASF, nerespectarea obligaţiilor de raportare).

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. 

Comentarii

Nu există comentarii pentru această știre.

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: ASIGURARI

Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023

În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii

Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii

Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii