Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa al ASF):
Consiliul ASF a audiat, în cadrul şedinţei din 11 noiembrie 2015, o informare privind Planul de acţiune elaborat de Comisia Europeană referitor la Uniunea Pieţelor de Capital şi Lista preliminară a barierelor de natură să afecteze libera circulaţie a capitalurilor. Grupul de lucru constituit la nivelul ASF va coopera cu reprezentanți ai BNR, ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Ministerului Justiției, pe zonele de competență comună, în vederea coordonării efortului național de transpunere în practică a Planului de acțiune aferent Uniunii Pieței de Capital.
Totodată, membrii Consiliului au fost informați cu privire la raportul de activitate al Fondului de Garantare a Asiguraților, în perioada 01.09.2015 – 30.10.2015, fiind prezentat stadiul măsurilor întreprinse pentru gestionarea situaţiei societăţii ASTRA în ceea ce priveşte preluarea evidenţelor contractelor de asigurare şi a dosarelor de daună, derularea activităţilor de constatare şi evaluare, înregistrarea cererilor de deschidere a dosarelor de daună, precum şi alte aspecte care ţin de dezvoltarea capacităţii instituţionale a Fondului.
Au fost aprobate, de asemenea, principalele direcţii de acţiune ale strategiei de educație financiară a ASF pentru perioada 2015-2018.
A fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere sau poziţii cheie în structura unor societăţi de asigurare. Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive în cazul a trei brokeri, ca urmare a majorării capitalului social și a cesionării de acțiuni. Consiliul ASF a aprobat operațiunile de majorări de capital social în cazul a nouă brokeri de asigurare.
Consiliul ASF a aprobat autorizarea definitivă a fuziunii Fondului de Pensii Facultative EUREKO CONFORT, în calitate de fond absorbit, administrat de EUREKO Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA, cu Fondul de Pensii Facultative AEGON ESENȚIAL, în calitate de fond absorbant, administrat de AEGON PENSII Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.
În cadrul ședinței au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 28 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 12 agenţi de marketing.
Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.
Nu există comentarii pentru această știre.
În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga:„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în cuantum de un miliard de euro”, a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.În ceea ce privește instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre... detalii
Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare... detalii
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga:Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate.„Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât și a tuturor asigurătorilor implicați în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare și suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare și automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror... detalii