ASIGURARI | Ultima Ora

Decizii adoptate de ASF: Proiect de norma privind corelatia intre evolutia nivelului tarifelor si nivelul daunalitatii pentru fiecare segment de asigurati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-12-23 18:04

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa):

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a discutat astăzi modul de implementare a Protocolului încheiat cu ocazia întâlnirii cu reprezentanţii asigurătorilor şi transportatorilor desfăşurată în data de 21 decembrie 2015.

Documentul cuprinde principalele solicitări ale transportatorilor referitoare la evoluţiile pieţei asigurărilor care afectează acest segment, precum şi măsurile pe termen imediat, mediu şi lung care pot fi adoptate de Autoritate pentru reechilibrarea pieţei asigurărilor (va face obiectul unui comunicat transmis ulterior).

În acest sens, Consiliul ASF a aprobat Proiectul Normei privind modificarea şi completarea art. 21 din Norma nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

Proiectul de normă impune introducerea unei corelaţii între evoluţia nivelului tarifelor şi nivelul daunalităţii pentru fiecare segment de asiguraţi, precum şi obligaţia asigurătorilor de a utiliza suficiente date istorice pentru a putea efectua un calcul relevant statistic pentru fiecare categorie de riscuri omogene. Proiectul de act normativ va fi afişat pe www.asfromania.ro pentru consultare publică timp de 15 zile.

În cadrul şedinţei de astăzi au fost aprobate Proiectul Normei privind cerinţele calitative stabilite de către Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, precum şi Proiectul Normei privind cerinţele cantitative stabilite de către Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, care vor fi transmise spre publicare în Monitorul Oficial al României.

Au fost aprobate Proiectul Normei referitoare la reglementări contabile privind situaţiile financiare anuale individuale și situaţiile financiare anuale consolidate ale entităților care desfășoară activitate de asigurare și/sau reasigurare şi Proiectul Normei referitoare la reglementări contabile privind situaţiile financiare anuale individuale și situaţiile financiare anuale consolidate ale brokerilor de asigurare și/sau reasigurare.

În urma finalizării procesului de consultare publică şi a preluării unor propuneri și modificări, a fost aprobat un pachet de proiecte de norme anunţat în şedinţa Consiliului ASF din data de 9 decembrie 2015.

Consiliul ASF a aprobat prelungirea mandatelor în cazul unor poziţii de conducere (membri Consiliu de Supraveghere, Director General), precum şi noi numiri în poziţii de conducere sau poziţii cheie în structura unor societăţi de asigurare şi brokeri.

În cadrul şedinţei, membrii Consiliului au audiat o Notă privind situaţia Pieţei Reglementate la Termen administrată de operatorul de piaţă Bursa de Valori Bucureşti S.A. Au fost aprobate solicitările unor auditori financiari de avizare în această calitate la entităţile autorizate, reglementate şi supravegheate de ASF - Sectorul Instrumente şi Investiţii Financiare.

A fost aprobată modificarea actelor constitutive în cazul unor brokeri şi majorarea capitalului social în cazul a 12 brokeri de asigurare.
Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii