BANCI | Ultima Ora

De astazi putem trece la alt operator de telefonie fara sa ne schimbam numarul de telefon

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-21 13:29

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC) a anunţat marţi că baza de date centralizată necesară pentru implementarea portabilităţii numerelor este capabilă să asigure toate funcţiile necesare desfăşurării proceselor de portare.

Potrivit preşedintelui ANC, portabilitatea permite schimbarea furnizorului de telefonie cu păstrarea numărului de telefon, diminuându-se reticenţa utilizatoriilor la schimbarea furnizorului de servicii de telefonie şi asigurându-se o mai mare libertate de alegere.

Totodată, prin creşterea puterii de negociere a utilizatorilor se stimulează operatorii să devină mai eficienţi şi să ofere servicii mai bune la tarife mai avantajoase şi să investească în atragerea şi păstrarea clienţilor. Pe termen lung, acest lucru ar putea impulsiona operatorii să reducă diferenţele dintre tarifele în "reţea" şi "în afara reţelei".

"De astăzi (marţi, 21 octombrie, n.r.) vă puteţi porta numărul de telefon, dar numai către o reţea de acelaşi tip, adică fix-fix sau mobil-mobil. Cererea de portare se va depune la operatorul la care doriţi să va portaţi numărul, această procedură durând maxim zece zile. De asemenea, tarifele pentru utilizatori sunt stabilite de fiecare operator, dar ele trebuie să fie accesibile, în foarte multe ţări portarea fiind gratuită pentru utilizator, operatorul care îl preia alegând să suporte toate costurile", a spus Nistoran.

El a adăugat că facturile neachitate sau clauzele de fidelitate nu împiedică portarea, dar ele trebuie onorate chiar dacă se părăseşte reţeaua iniţială prin portare.

De asemenea, la fiecare apel se va insera un semnal acustic (ton distinctiv) prin care utilizatorul va fi avertizat că sună în altă reţea decât reţeaua sa (cel puţin în cazul numerelor portate).

"Directiva UE garantează clienţilor că îşi pot menţine numărul întrucât mai mult de 47 milioane de utilizatori de telefonie mobilă din 23 de state membre UE şi-au portat numerele de telefon. Consumatorii au dreptul de a alege. În Finlanda, vă pot spune că 68% din abonaţii de telefonie mobilă au apelat la portabilitatea numerelor. Important acum pentru România este implementarea, timpul sau durata portării, dar trebuie să gândim portabilitatea la un nivel mai mare, adică portabilitatea numerelor fixe cu cele mobile", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisarului pentru societate informaţională şi media la Comisia Europeană, Martin Selmayr.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățeÈ™te rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 È™i îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) È™i rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii