Cum altfel se poate explica aparitia unui site, la adresa Gapinvestcapital.com, identic cu cel denumit Neocapital.top, cu o bogata reputatie de platforma care da tepe online credulilor care spera sa se imbogateasca peste noapte din investitii in criptomonede, actiuni la Bursa si chiar la Transgaz!
„Am fost inselat de gapinvestcapital, mi se spune ca banii sunt blocati in Coinbase și trebuie sa încarc contul sa-i pot debloca (in realitate e mailul și telefonul primit se pare ca e tot de la ei).
Am făcut sesizarea la politie unde sa deschis un dosar penal respectiv am sesizat Coinbase și am cerut lămuriri (mi-ai confirmat ca au primit sesizarea mea dar încă nu mi-au răspuns)”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.
Site-ul Gapinvestcapital.com, dupa cum se vede din fotografii, este clona lui Neocapital.top, pe care multi cititori l-au reclamat ca fiind o platforma pentru fraude online (vezi aici reclamatiile).
De altfel, site-ul poate fi usor depistat ca fiind o acoperire pentru fraude, date fiind grafica si continutul rudimentare, lipsa datelor de contact, referintele negative si atentionarile platformelor specializate in depistarea site-urilor tip scam (fraude), precum Scamadviser.com.
[1]
De asemenea, Neocapital figureaza, din aprilie 2023, pe o lista cu entitati de investitii financiare neautorizate in Romania de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
Nicaieri, insa, nici pe site-ul ASF, nici pe cel al Directorarului National de Securitate Cibernetica (DNSC), nu exista o atentionare ca site-urile Neocapital, iar mai nou, Gapinvestcapital, sunt fraude online. Incredibil, dar adevarat!
Mai rau, site-ul Neocapital este functional si in prezent, dupa 10 luni de la alerta existenta pe site-ul ASF si la 5 luni de la aparitia primului articol despre aceste fraude, pe site-ul Reclamatiibanci.ro.
Asa ca, daca nimeni nu te opreste sa dai tepe online, de ce sa nu mai faci un astfel de site, cu un alt nume: Gapinvestcapital.com.
ASF si DNSC nu au raspuns la intrebarile trimise de Bancherul.ro, in 11 decembrie 2023:
– Cum explicati ca site-ul Neocapital, evident de tip scam (inselatorie), inca functioneaza, la 7 luni de la publicarea unei alerte pe siteul Asfromania.ro si la 4 luni de la publicarea primului articol pe site-ul reclamatiibanci.ro despre fraudele reclamate de cititori?
– Care sunt responsabilitatile institutiei dumneavoastra in depistarea si solutionarea fraudelor online?
– Cate fraude online de acest tip au fost inregistrate de institutia dumneavoastra si cum au fost solutionate?
Nu există comentarii pentru această știre.
Diferența dintre dobânda de referintă la euro, de 2,25%, și cea la lei, de 6,50%, este destul de ridicată, de 4,25%, fiind posibil să crească și mai mult în acest... detalii
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii