Cursul francului elvetian atinge un nou record: 4,5817 lei/CHF

Autor:

Bancherul.ro
2015-01-23 16:08

Francul elvețian s-a apreciat puternic, vineri, pe piața valutară de la București, iar Banca Națională a României a calculat un curs de 4,5817 lei/franc, în creștere cu 6,65 bani (1,47%) față de cotația de joi, de 4,5152, transmite Agerpres.

În schimb, euro a scăzut în raport cu leul cu 0,7 bani (0,16%) până la un curs de 4,4935 lei/euro de la 4,5005 lei/euro în ședința anterioară.

Pe de altă parte, dolarul american s-a scumpit, vineri, pe piața de la București cu 12,6 bani (3,25%) până la 3,9980 lei/dolar, față de 3,8721 lei/dolar joi.

Și gramul de aur s-a apreciat puternic vineri, cu 5,87 lei (3,66%), până la valoarea de 166,1815 lei, față de 160,3149 lei, la cât a fost cotat în ședința anterioară.

De la finalul săptămânii trecute, leul s-a depreciat accelerat pe piața valutară în fața francului elvețian și a dolarului american. În fața monedei elvețiene, leul a pierdut aproape 16 bani într-o săptămână, de la un curs de 4,4228 lei/franc vineri, 16 ianuarie, la 4,5817 lei/franc la sfârșitul acestei săptămâni. Comparativ cu dolarul american, leul a pierdut 11,17 bani și amenință pragul de 4 lei/dolar.

Și aurul s-a scumpit semnificativ în ultima săptămână, cu aproape 10 lei la cursul calculat de Banca Națională a României.

Pe piețele internaționale, cotația francului elvețian s-a stabilizat sub paritatea cu euro, la un curs de 0,9796 franci/euro la jumătatea zilei. Euro s-a depreciat semnificativ și față de dolarul american în urma anunțului Băncii Centrale Europene de cumpărare masivă de obligațiuni guvernamentale în următorii doi ani, într-un program cu o valoare totală de peste 1.100 de miliarde de euro. Astfel, euro era cotat la jumătatea zilei de vineri la un curs de 1,1232 dolari/euro pe piețele financiare internaționale.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Revista presei

Contractele de leasing ale persoanelor fizice nu mai sunt titluri executorii

Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.

Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii