Cea mai mare banca de retail, respectiv cu cele mai multe credite pentru persoanele fizice, ramane BCR, liderul pietei bancare, cu un volum total de imprumuturi in valoare de 20,7 miliarde lei la finalul anului 2015, rezulta din datele publicate de banca.
BCR este urmata, in ordine, de BRD, BT si Raiffeisen, fiecare cu volume de credite de peste 10 miliarde de lei acordate persoanelor fizice.
Cele patru banci sunt lideri detasati pe piata creditarii persoanelor fizice, ele fiind urmate, la mare distanta, de UniCredit si CEC Bank, ocupantele urmatoarelor pozitii, 5 si 6, in topul bancilor dupa volumul total de active.
UniCredit este o banca axata traditional pe servicii pentru companii, in timp ce CEC Bank s-a concentrat in ultimii ani pe creditarea IMM-urilor si a agriculturii.
De altfel, CEC Bank detine cel mai mare volum de finantari acordate agriculturii, cu 1,6 miliarde lei in stoc. Acestora li se adauga finantarile pe termen scurt, de pana intr-un an, pentru incasarea subventiilor agricole, care nu apar in raportarile anuale.
In 2015, CEC Bank a acordat aproape 8.000 de creditele noi, in valoare e 700 milioane lei, persoanelor juridice din domeniul agricol.
Volumul finantarilor pentru agricultura acordate de primele sase banci romanesti se ridica in total la aproape 6 miliarde lei, de trei-patru ori mai putine in comparatie cu alte sectoare, precum industria, comertul sau serviciile.
Surprinzatoare este ponderea redusa a finantarilor acordate sectorului constructiilor, unul destul de dinamic in economia romaneasca.
Vezi in CLUBUL BANCHERILOR detalii despre tipul creditelor acordate de cele sase banci
Nu există comentarii pentru această știre.
Am spus-o si o repetam: reclamele facute de banci la credite cu dobanda „de la x%” nu sunt corecte. In primul rand, pentru ca pacalesc oamenii: „de la 5,25% sare... detalii
DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) spune ca nu poate sa inchida site-ul Brua.ro (foto) pentru fraude cu investitii in actiuni Transgaz, desi este activ de peste 3 luni, la... detalii
Site-ul Brua.ro pentru fraude cu investitii in actiunile Transgaz este activ de cel putin 3 luni, desi ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara) este abilitata de lege sa ceara restrictionarea accesului... detalii
- Cum explicati ca site-ul Brua.ro, pentru fraude online (scam) cu investitii in actiuni Transgaz, inca functioneaza, la 3 luni de la publicarea unui articol pe site-ul Bancherul.ro. - Care... detalii