Odata cu adoptarea normelor de aplicare a Legii nr. 291/2013 privind emiterea tichetelor de masa pe suport electronic, s-a anuntat si emiterea primului card de masa cu marca Ticket Restaurant. Este vorba de un card contactless tip MasterCard, varianta electronica a clasicelor bonuri de masa din hartie.
Cardul de masa functioneaza la fel ca un card obisnuit, adica se utilizeaza la achitarea cumparaturilor la POS-urile magazinelor, pe baza unui PIN. Fiind carduri contactless, cumparaturile de valori mai mici de 100 de lei se pot achita foarte rapid, doar prin apropierea cardului de un POS tip PayPass, fara a fi necesara introducerea acestuia in aparat si fara codul PIN.
Dar spre deosebire de un card bancar obisnuit, banii de pe un card de masa se pot utiliza doar pentru a plati masa la restaurant sau pentru achizitia de produse alimentare, intr-o retea distincta de magazie si restaurante afiliate.
Un avantaj al cardului de masa este faptul ca se pot face plati de orice valoare, nu doar de o valoare exacta a unui bon de masa, de 9,35 lei, ca in cazul bonurilor din hartie.
De asemenea, cu un card de masa se poate vizualiza in orice moment, online si telefonic, suma de bani disponibila pe card, precum si istoricul tranzactiilor.
Cardurile de masa elimina riscurile de pierdere sau deteriorare existente in cazul tichetelor pe hartie, intrucat in asemenea cazuri cardurile respective vor putea fi blocate si ulterior inlocuite, iar beneficiarii isi vor putea accesa sumele disponibile.
Pentru magazinele alimentare, restaurante si unitati de alimentatie publica, acceptarea cardurilor de masa va aduce o economie de timp si o decontare rapida a sumelor derulate astfel. Pentru a putea accepta plati prin carduri de masa, unitatile de alimentatie au nevoie de semnarea unui contract de afiliere si vor trebui, deasemenea, sa inroleze POS-urile deja existente in reteaua cardurilor Ticket Restaurant®.
“Chiar daca istoria locala a cardurilor se apropie de doua decenii, evolutia tehnologica si contextul dinamic al pietei ne permit sa fim protagonistii altor premiere in Romania, alaturi de partenerii nostri“, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Romania & Moldova, MasterCard.
“Pe langa simplificarea operatiunilor pentru companii si comercianti, cardul de masa Ticket Restaurant® vine cu avantaje foarte importante pentru utilizatori: le aduce acestora nu doar plusul de securitate Chip&Pin, dar si plati de aproximativ 3 ori mai rapide, sustinute de cea mai noua tehnologie existenta, MasterCard® PayPass™. De asemenea, cardul ofera mai multa flexibilitate – posesorii au posibilitatea de a cumpara de suma dorita, eliminand problema restului si grija pierderii bonurilor.“
Tichetele de masă sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din România, aproximativ 2 milioane din cei 4.5 milioane de salariați din România primind tichete de masă de la companiile în care lucrează, precizeaza intr-un comunicat Edenred, compania care a inventat tichetele de masă Ticket Restaurant.
BCR si-a anuntat clientii ca exista un nou tip de inselaciune, prin anunturi de modificare a contului IBAN: Atentie la inselaciunile privind modificarea contului unui partener de afaceri Tentativele de... detalii
"Oare pot sa inrolez in aplicatia BT Pay, cardul emis pe numele fiului meu minor?Va intreb, pentru ca am incercat, dar nu am reusit, imi apare eroare si sa reincerc",... detalii
Vfr Invest, cu adresa de internet vfr-invest.online (vezi foto) este o inselaciune, nu este o platforma de investitii reale. Pe aceasta pagina de internet sunteti pacalita, prin intermediul unei aplicatii false, ca... detalii
Bugetul general consolidat cuprinde toate bugetele din sistemul bugetar de stat, definite ca atare prin acte legislative. El include: bugetul de stat; bugetul centralizat al unităților administrativ-teritoriale; bugetul asigurărilor sociale de stat; bugetul asigurărilor pentru șomaj; Fondul național unic de asigurări sociale sănătate; bugetul instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii etc. Simplificat, la bugetul de stat propriu-zis și al instituțiilor publice se adaugă gestiunea banilor pe plan local și cea pe funcții de bază, precum sănătatea, pensiile și șomajul. Ca ordin de mărime, veniturile la bugetul de stat reprezintă, de fapt, cam jumătate din sumele încasate per total iar cele locale și pentru pensii se apropie de câte un sfert din total. Concret, iată cum arata situația banilor gestionați de stat după primele 11 luni din 2024: Se poate observa că, în... detalii