ASIGURARI | Ultima Ora

CSA a aprobat normele privind subscrierea și reasigurarea riscurilor de catastrofă naturală

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-06-08 18:04

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat, în ședința din 5 iunie 2012, proiectul de Norme privind autorizarea, subscrierea și cedarea în reasigurare a riscurilor de catastrofă naturală.

În urma consultărilor cu piața, CSA a stabilit o nouă formulă de calcul pentru determinarea necesarului de capitaluri proprii ale asigurătorilor care subscriu riscuri de catastrofă naturală. Această formulă va fi aplicabilă, în aceiași termeni atât societăților care asigură riscuri de catastrofă naturală prin produse facultative, cât și Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Necesarul de capitaluri proprii ale asigurătorilor va fi determinat în funcție de estimările cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofă naturală și de programul de reasigurare al acestora.

Normele privind autorizarea, subscrierea și cedarea în reasigurare a riscurilor de catastrofă naturală au ținut cont și de studiile de impact comunicate de societățile care subscriu astfel de riscuri.

“Creșterea subscrierilor pe riscuri de catastrofă naturală, din anul 2011, a determinat CSA să monitorizeze mult mai atent evoluțiile de pe acest segment de piață. Considerăm că subscrierea riscurilor de catastrofă naturală trebuie să fie dublată de politici prudențiale de reasigurare și de capitaluri adecvate riscurilor asumate de societăți. Prin aceste noi reglementări, CSA a creat o pârghie importantă pentru eliminarea eventualelor vulnerabilități ale pieței de asigurări, în cazul producerii unor astfel de riscuri, urmărind totodată creșterea încrederii asiguraților că sunt mai bine protejați în cazul producerii evenimentelor pentru care s-au asigurat”, a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.

Noile norme includ, de asemenea, cerințe și criterii cu privire la următoarele aspecte: instituirea unui control pentru administrarea riscurilor asumate de societăți și menținerea expunerii nete a acestora; acțiunile pe care asigurătorii trebuie să le realizeze în cazul în care doresc să își extindă capacitatea privind subscrierea riscurilor de catastrofă naturală; obligativitatea revizuirii profilului de risc de către Consiliul de Administrație/Consiliul de Supraveghere ori de câte ori intervin modificări semnificative în strategia de dezvoltare a asigurătorului sau în situațiile financiare ale acestuia sau cel puțin o dată pe an; obligativitatea ca perioada contractelor de reasigurare să acopere întregul interval de subscriere a riscurilor de catastrofă naturală.

Normele privind autorizarea, subscrierea și cedarea în reasigurare a riscurilor de catastrofă naturală vor intra în vigoare după publicarea acestora în Monitorul Oficial și vor fi postate pe site-ul www.csa-isc.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Banca Transilvania are un rating mai bun

Fitch Ratings îmbunătățește rating-ul Băncii Transilvania, de la ”BB+” la ”BBB-”, cu perspectivă stabilă, pe termen lung, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Noul rating investment grade reflectă îmbunătățirea mediului detalii

Numele beneficiarului unui transfer bancar, afisat la 17 banci

BRD, Exim Banca Romaneasca si Credit Europe Bank sunt ultimele trei banci care au integrat recent serviciul afisare nume beneficar (SANB) oferit de Transfond, care afiseaza numele destinatarului unei plati, sub contul IBAN. Potrivit Transfond, serviciul are ca scop prevenirea fraudelor detalii

Banca Transilvania si-a imbunatatit perspectiva de crestere a ratingului

Moody’s Ratings confirmă rating-urile Băncii Transilvania acordate pentru prima oară în 2023 și îmbunătățeste perspectiva, de la stabilă la pozitivă, pentru rating-ul de depozit pe termen lung (Baa2) și rating-ul de emitent (Baa3), anunta banca intr-un comunicat, in detalii

Legea pentru plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, in vigoare de luni

Legea 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) intra in vigoare, de luni, 11 noiembrie. Legea obliga IFN-urile sa limiteze dobanzile la 1% pe zi in cazul creditelor de pana la 5.000 de lei, 0,8% la imprumuturile de pana detalii

 



 

Ultimele Comentarii