Criza financiara mondiala aduce in discutie finantarea responsabila
Autor: Bancherul.ro
2008-05-07 16:39
În jur de 200 de participanti activi de pe piata financiara internatională se intalnesc la Sibiu, România, în cadrul unei conferinte pentru a discuta despre chestiuni de actualitate din domeniul finantării pentru dezvoltare, se arata intr-un comunicat de presa.
Conferinta este găzduită de Fondul European pentru Sud-Estul Europei (EFSE), unul dintre cele mai mari fonduri de microfinantare din lume. Conferinta se va desfăsura pe durata celei de-a doua Adunări Anuale a Fondului, între 6 si 8 mai a.c.
EFSE contribuie la dezvoltarea economiei românesti
“Suntem încântati să organizam cea de-a doua Adunare Anuală în România. Acest eveniment marchează un debut plin de succese pentru operatiunile noastre în România”, afirmă Dr. Klaus Glaubitt, Presedinte Board al EFSE (foto).
Operatiunile Fondului in Romania inseamna un porotfoliu in sold de peste 67 milioane de Euro, plasati in institutiile financiare de aici, ajutând în acest fel mai mult de 7,000 de antreprenori locali să acceseze fonduri pentru a-si clădi noi afaceri sau pentru a-si le extinde pe cele actuale, dar si persoane individuale care au dorit să îsi reconstruiască sau să îsi modernizeze locuintele.
“Aceste cifre fac dovada angajamentului nostru in a încuraja dezvoltarea economiei românesti si de a sustine prosperitatea, precum si de a crea noi locuri de muncă în România”.
EFSE incurajeaza accesul nediscriminatoriu la servicii financiare pentru intreprinderile mici si foarte mici, pentru persoanele cu venituri reduse, prin refinantarea institutiilor financiare locale cum ar fi ProCredit Bank, Banca Transilvania sau Banca Carpatica.
Constructia financiara unica a EFSE permite acestuia sa utilizeze fodurile publice limitate in atragerea investitorilor private in regiune, in scopuri de dezvoltare, care nu sunt parte din activitatea lor zilnica.
La doi ani de la infiintare, EFSE a devenit cel mai mare fond de microfinantare din lume cu un portofoliu in sold la 31 martie 2008 de 414 milioane EUR. Statistic vorbind, peste 90,000 de utilizatori finali din Sud-Estul Europei au beneficiat de un credit refinantat de EFSE. Suma medie a creditelor acordate utilizatorilor finali este de numai 4,300 EUR, ceea ce subliniaza preocuparea Fondului in a ajunge la antreprenorii mici si foarte mici, la gospodariile cu venituri reduse.
In acest context, Dl. Dirk Megank, Director Programe Regionale si Instrumente Financiare, DE Enlargement, in cadrul Comisiei Europene – unul din actionarii cheie ai Fondului, mentiona: EFSE este un partener al strategiei de extindere a UE, prin definirea cadrului-suport pentru Balcanii de Vest.
EFSE înseamnă Finantare Responsabilă
Tema principală a discutiilor din cadrul conferintei este Finantarea Responsabilă. EFSE pune mare accent pe investitiile responsabile, promovând practici responsabile de împrumut în zonă. „Având în vedere criza financiară actuală, sectorul financiar se vede nevoit să furnizeze servicii într-o manieră responsabilă. Acest lucru este important pentru toti stakeholderii din sectorul financiar, chiar dacă acestia operează pe piete mature sau pe piete emergente. Preocuparea pentru nivelul ridicat de supraîndatorare, pentru practicile ambigue de împrumut către persoane care nu cunosc sistemul financiar, pentru credite de consum oferite practice “la colt de strada” sunt doar câteva din problemele aflate pe ordinea de zi a conferintei. EFSE reuseste sa fie un investitor responsabil, promovand practice de creditare responsabile in regiunea tinta” – a comentat Dl. Dominik Ziller, Director Buget al Ministerului German pentru Economie, Cooperare si Dezvoltare (BMZ).
Exceptând chestiunea Finantării Responsabile, discutiile între participanti, prezentările si studiile de caz vor viza de asemenea problemele dezvoltării pietelor financiare din Sud-Estul Europei, oportunităti viitoare pentru pietele locale, produse noi precum si integrarea/transformarea institutiilor de microfinantare.
Participanti activi de pe pietele regionale si internationale, incluzând reprezentanti ai institutiilor de finantare pentru dezvoltare, agentiilor donatoare, organizatiilor internationale, institutiilor de microfinantare, băncilor comerciale, precum si investitorilor institutionali, cadre didactice precum si importanti factori de decizie vor fi prezenti la această conferintă. Printre participanti, se numara reprezentanti ai bancilor centrale din Sud-Estul Europei, precum si Dna Doris Kohn, Senior Vice-Presedinte al KfW.
De asemenea, EFSE va gazdui o intalnire a Grupului de Consiliere, acesta fiind unul dintre departamentele cheie in organizarea EFSE. Grupul de Consiliere este format din reprezentanti ai bancilor centrale din zona. Acest Grup sustine managementul Fondului fiind o sursa de informatii pentru ca acesta sa fie la curent cu cele mai noi practici si evolutii financiare. Astfel, Grupul de Consiliere reprezinta o platforma de cooperare regionala, pe care Fondul o promoveaza dupa ani intregi de izolare regionala.
Fondul European pentru Sud-Estul Europei (EFSE)
Istoric
Fondul European pentru Sud-Estul Europei (EFSE) a fost înfiintat pe 15 decembrie 2005 ca un fond de investitii cu sediul la Luxemburg. EFSE s-a născut în urma mai multor initiative de finantare pentru dezvoltare care au fost implementate încă din 1998. Acestea au beneficiat de ajutorul financiar oferit de Uniunea Europeană, guvernele Austriei, Elvetiei si Germaniei, precum si de un împrumut din partea Companiei Olandeze pentru Finantarea Dezvoltării (FMO). Banca germană KfW a administrat aceste fonduri conform unui aranjament fiduciar.
Misiune si Obiective
EFSE urmăreste să încurajeze dezvoltarea economică si să sustină prosperitatea în sud-estul Europei. Fondul oferă instrumente de finantare pe termen lung institutiilor financiare locale agreate pentru a servi nevoile de finantare ale firmelor mici si foarte mici, precum si ale gospodăriilor private care au acces limitat la serviciile financiare.
EFSE desfăsoară operatiuni în Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România si Serbia. Se asteaptă ca în următoarele luni Fondul să declanseze operatiunile si în Ucraina.
Până în 2012, se asteaptă ca Fondul să refinanteze 174.000 de împrumuturi către firmele mici si foarte mici si ferme, să refinanteze în jur de 43.000 de împrumuturi către familii care îsi reconstruiesc sau îsi reconditionează locuintele si să contribuie la crearea a aproximativ 43.000 de locuri de muncă.
Produsele si instrumentele EFSE
EFSE oferă finantare pe termen lung pentru firmele mici si foarte mici din zone urbane si rurale, precum si finantări pentru construirea sau refacerea de locuinte. Fondurile sunt distribuite printr-o gamă variată de instrumente financiare si sunt oferite în functie de conditiile locale de piată. Aceste instrumente includ împrumuturi indirecte, împrumuturi subordonate, fonduri proprii si tranzactii pentru finantări structurate. Mai mult decât atât, prin Facilitatea de Dezvoltare, Fondul furnizează servicii complementare non-financiare, pentru a sprijini investitiile sale, precum asistentă tehnică si training pentru dezvoltarea institutiilor partenere.
Investitori
Lista de membri fondatori ai Fondului include Comisia Europeană, Ministerul German pentru Cooperare Economică si Dezvoltare (BMZ), Dezvoltarea Cooperării Austriece (ADC), precum si Agentia Elvetiană pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC). Mai mult decât atât, institutii de finantare pentru dezvoltare ca IFC, KfW, EBRD, precum si Compania Olandeză de Finantare pentru Dezvoltare (FMO) si EIB au investit în Fond. Nu în cele din urmă, investitorii institutionali care au o orientare comercială împreună cu investitorii responsabili din punct de vedere social contribuie semnificativ la baza de capital. De la 31 martie a.c. capitalul subscris se ridică la 524 de milioane de euro.
Grupul consilier
EFSE este consiliat de un grup ce cuprinde reprezentanti ai Băncilor Centrale din regiune. Acesta este convocat anual si are rolul de a prezenta Fondului realitătile locale, dar si de a oferi o platformă de comunicare a nevoilor si problemelor locale.
EFSE în România
EFSE a început operatiunile în România în 2006. În prezent acesta lucrează cu sase institutii partenere in domeniul firmelor mici si foarte mici si în finantarea construirii sau refacerii de locuinte. Investitiile din România se ridică la 67,2 milioane de Euro conform raportului din 31 martie 2008. Fondurile au fost folosite pentru a refinanta împrumuturi pentru aproximativ 11.000 de clienti.
Comentarii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Analiza
Creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobanzi
CEC Bank a anuntat o promotie la creditele de nevoi personale, cu o dobanda de 7,9%, valabila pentru cei care-si incaseaza veniturile intr-un cont al bancii, cea mai mica dintre un numar de 13 astfel de imprumuturi acordate de 9 banci, conform topului realizat de detalii
Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023
indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituČiile de credit, persoane juridice romane Či de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii
La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme
Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opČiunea de actualizare a datelor 100% detalii
Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?
Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii
- Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023
- Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023
- Genoxinvest, o frauda online deghizata in platforma de investitii in criptomonede
- Raiffeisen nu-si despagubeste clientii fraudati online
- BRD plateste o dobanda de doar 0,1% la depozitele vechi, in stoc
- Bancile au facut un profit record de 10 miliarde lei in 2022
- Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul, obligati de judecatori sa achite prima de stat unui fost client
- Profitul bancilor, in crestere cu 19%
- Indicatorii sistemului bancar la finalul T1 2022
- Topul reclamaČiilor la bÄnci ĂŽnregistrate la Reclamatiibanci.ro
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- BÄncile din România nu au majorat comisioanele aferente operaČiunilor ĂŽn numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro dupÄ primele nouÄ luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro dupÄ primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro dupÄ prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor Ĺi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiČii imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinĹŁÄ ROBID Ĺi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- InflaČia anualÄ a crescut marginal
- ComerČul cu amÄnuntul - ĂŽn creČtere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice În PIB
- România, tot prima ĂŽn UE la inflaČia anualÄ, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare ĂŽn august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publicÄ, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB dupÄ prima jumÄtate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB dupÄ primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar ĂŽngrijorÄtor dupÄ prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publicÄ, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar ĂŽnaintea ultimului trimestru din 2024
- PreČurile industriale - scÄdere ĂŽn august dar indicele anual a continuat sÄ creascÄ
- România, pe locul 4 ĂŽn UE la scÄderea preČurilor agricole
- Industria prelucrÄtoare, evoluČie neconvingÄtoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei ĂŽn UE la creČterea costului muncii ĂŽn T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 În UE ca pondere În PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat sÄ scadÄ in septembrie 2022. Ecartul faČÄ de Polonia Či Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite cautÄ soluČii pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitÄČile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to âŹ92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanČei comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare faČÄ de aceeaČi perioadÄ a anului trecut
- ProducČia industrialÄ, ĂŽn scÄdere semnificativÄ
- Pensia realÄ, ĂŽn creČtere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrÄtoare a trecut pe plus ĂŽn aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea ĂŽmpotriva dezastrelor, valabilÄ Či in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii
-
Schimbare numar telefon Raiffeisen
Puteti schimba numarul de telefon la Raiffeisen din aplicatia Smart Mobile/Raiffeisen Online, ... detalii