BCR Banca pentru Locuinţe avea, la finalul primului trimestru din acest an, 310.000 contracte bauspar (economisire – creditare), cu 1,97% mai multe decât nivelul înregistrat la finalul anului 2012, potrivit datelor furnizate Agerpres de oficialii băncii.
În ceea ce priveşte valoarea creditelor la sold, aceasta se ridica în primul trimestru la 66,2 milioane lei, fiind cu 36% mai mare decât nivelul de la finalul anului 2012 şi cu 1.173% mai mare decât cel de la finalul lui 2011, când era de doar 5,2 milioane lei.
BCR Banca pentru Locuinţe avea, la finele primului trimestru din acest an, o valoare a depozitelor la sold de 1,5 miliarde lei, fiind mai mare cu 7% decât nivelul din decembrie 2012 şi cu 74% decât cel din 2011. Banca a avut în 2012 un profit net, conform IFRS, de 22,5 milioane lei şi o cotă de piaţă de 63%.
BCR BpL va consemna, în perioada următoare, creşteri ale creditelor acordate, pentru că banca a concurat cu piaţa în euro, a declarat Carmen Schuster, vicepreşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.
“Pe partea de creditare anul 2013 a început mult mai convingător decât anul trecut. Cred că vom avea nişte creşteri ale creditelor şi mai mari pentru că noi am concurat foarte mult cu piaţa în euro. Acum, atât BCR cât şi noi intrăm extrem de puternic şi cu dobânzi mult mai mici pe piaţă în lei. Lucrăm acum şi vom intra, în următoarele două săptămâni, cu un nou credit”, a spus Schuster.
Potrivit acesteia, intenţia este de a sparge supremaţia creditelor în euro.
“Clienţii noştri nu sunt pregătiţi pentru riscurile de euro, nu au venituri foarte mari şi atunci este bine de ştiut din start ce îi aşteaptă. Aici suntem extrem de optimişti. Pe partea de depozite, acestea iarăşi cresc. Noi am estimat o creştere de circa 10% şi asta se întâmplă”, a precizat vicepreşedintele BCR BpL.
Contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii pentru consumatori, adica pentru persoanele fizice, dar nu si pentru firme, conform unei noi legi in vigoare.Alta modificare prevede ca perioada în care o firma de leasing are dreptul să ceară rezilierea contractului din cauza neplăţii a crescut la trei luni.Este vorba de Legea nr. 83/2021 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, publicata in Monitorul Oficial Partea I nr. 401 din 16 aprilie 2021.In consecinta, firmele de leasing vor trebui să ceara unei instante de judecata executarea silita a consumatorilor.
Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din... detalii
Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2... detalii
Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia,... detalii