Subsidiara din Romania a puternicei banci franceze Credit Agricole, care a preluat in urma cu cinci ani fosta banca greceasca Emporiki, a inregistrat anul trecut pierderi de sapte milioane de euro, duble fata de anul precedent, cand banca a acumulat pierderi de 16,7 milioane lei (3,7 milioane euro).
Este pentru al cincilea an consecutiv cand banca nu reuseste sa obtina profit. In 2014, pierderea a fost de 39,6 milioane lei, in 2013 – 28 milioane lei iar in 2012 – 26 milioane lei in 2012.
La finalul lui 2015, activele bancii insumau 1,285 miliarde lei, un nivel apropiat de cel din 2014, de 1,280 miliarde lei, banca avand o cota de piata de doar 0,3% din totalul activelor sistemului bancar romanesc, fiind a 25-a banca in topul bancilor dupa active.
In raportul anual al grupului Credit Agricole se mai mentioneaza ca subsidiara din Romania a avut venituri de 10 milioane euro in 2016. De asemenea, banca avea 275 de angajati.
Banca are o retea nationala de 20 de unitati, dintre care sapte sunt in Bucuresti.
Pierre Martin, fostul sef al bancii in ultimii patru ani, a fost inlocuit anul trecut cu Luc Beiso, care a venit de la subsidiara Credit Agricole din Albania, vanduta anul trecut catre doua fonduri de investitii internationale: NCH Balkan Fund L.P. and Century Holdings XI, L.P. iar numele bancii a fost schimbat in American Bank of Investments.
La inceputul lunii martie, Crédit Agricole Romania a anuntat lansarea unei noi linii de business destinata segmentului agricol, precum si un nou portofoliu “all inclusive” de produse si servicii.
Intr-un comunicat de presa, banca mentioneaza urmatoarele:
Oferta CA Romania este o noutate pentru piata financiara autohtona, reprezentand raportul perfect dintre nevoie si oferta de creditare, abordare care, cu siguranta, o va transforma intr-un punct de referinta pentru sectorul agricol.
Oferta financiara de la CA Romania se adreseaza fermierilor profesionisti si raspunde necesitatilor lor intr-un mod global, echilibrand nevoile lor de finantare cu perioada de creditare, tipul garantiilor si costurile lunare.
Bazandu-ne pe experienta de peste 130 de ani a Grupului Crédit Agricole in finantarea fermierilor, oferta noastra este unica prin faptul ca este singura care a fost gandita plecand de la ciclul agricol. Prin urmare portofoliul nostru de zece produse ofera solutia potrivita la momentul potrivit, aceasta coordonare fiind esentiala pentru succesul programului de productie.
Prin accesarea uneia dintre solutiile noastre financiare pe termen scurt, mediu sau lung, fermierii pot sa-si finanteze la timp achizitia de seminte, pesticide, ingrasaminte etc sau pot sa-si procure echipamente sau masini, sa cumpere teren sau sa-si prefinanteze subventiile APIA.
“Avantajele pe care le prezinta oferta noastra sunt evidente, aducandu-le fermierilor costuri mai mici, solutii de creditare personalizate, finantare pe perioade mai lungi de timp si un nivel redus de presiune financiara. Am testat deja potentialul ofertei noastre de finantare pentru agricultura si am fost incantati sa vedem entuziasmul si mai ales interesul fermierilor fata de produsele noastre.” a declarat Luc Beiso, CEO Crédit Agricole Romania.
Cardurile OTP Bank nu functioneaza la aceasta ora, a anuntat banca intr-un mesaj pe Facebook: "Dragi clienți, momentan funcționarea cardurilor OTP Bank este afectată de o avarie tehnică. Echipele noastre... detalii
Banca Transilvania isi anunta clientii ca in curand vor putea folosi doar doua aplicatii: BT Pay pentru persoane fizice si BT Go pentru persoane juridice. In consecinta, dupa primirea notificarii... detalii
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii