CPBR si Deloitte au lansat un studiu al sectorului bancar

Autor:

Bancherul.ro
2015-05-05 11:15

CPBR SI DELOITTE LANSEAZA STUDIUL ASUPRA SECTORULUI BANCAR (Comunicat de presa):

Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), organizatia patronala a sectorului bancar romanesc si Deloitte Romania au lansat astazi studiul “Bancile si Cresterea Economica – Lectiile trecutului pentru un viitor mai bun”, care isi propune sa analizeze situatia sectorului bancar din Romania.

Studiul, elaborat de catre specialistii Deloitte la cererea CPBR, isi propune sa efectueze aceasta analiza inclusiv prin prisma contributiei bancilor la cresterea economica si al potentialului lor de crestere profitabila in urmatorii ani, insa releva si un set de lectii ale trecutului impreuna cu posibile concluzii, prioritati si directii de actiune pentru viitor.

“Astazi, la un an de la infiintarea CPBR, consideram ca a venit momentul sa tragem o prima linie si sa facem o analiza a aceea ce s-a intamplat in ultimii ani in sectorul bancar din Romania, inclusive prin invatarea din lectiile trecutului,” a declarat Steven van Groningen (foto), presedintele CPBR.

“Am considerat ca e foarte important, atunci cand ne stabilim prioritatile de actiune in cadrul CPBR, sa avem o baza de pornire clara. Tocmai de aceea am solicitat realizarea acestui studiu. Cred ca e foarte important sa intelegem unde ne aflam si sa tragem invatamintele cuvenite din experiente trecute.”

“Sectorul bancar din Romania s-a dezvoltat dar s-a si ajustat în mod impresionant in ultimele doua decenii, jucand un rol central în dezvoltarea tarii, noi incercand sa evidentiem atat realizarile cat si limitarile acestuia,” a declarat Oana Petrescu, Director Executiv al CPBR si partener Deloitte, Lider al grupului de expertiza financiar-bancara. “Totusi, bancile din Romania se confrunta cu o serie de deficiente structurale specifice economiei noastre, care le diminueaza semnificativ capacitatea de atragere a capitalurilor comparativ cu celelalte banci din Europa Centrala, limitandu-le astfel semnificativ potentialul de contributie.”

Studiul se diferentiaza de alte exercitii similare prin faptul ca nu a urmarit relevarea unei anumite tematici sau concluzii, ci a incercat o radiografie ampla a situatiei sectorului bancar si a particularitatilor acestuia in raport cu economia romaneasca. pentru a identifica prioritatile de actiune ale bancilor member CPBR in cadrul agendei lor patronale. Acesta a fost fundamentat si validat prin interviuri ample cu factori cheie de decizie, experti, analisti, cercetatori si reprezentanti ai altor parti relevante din sectorul bancar.

Bancile membre ale CPBR sunt Banca Comerciala Romana, BRD ‐Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit‐Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.

Studiul este disponibil pe website-ul CPBR la: www.cpbr.ro

Comentarii

De la: UVT Subiect:

Slovakia: welcome to the euro area!

Comentariu:

Slovakia: welcome to the euro area! On 1 January 2009 the euro area will have two reasons to celebrate: Slovakia will become the 16th country to use the single currency on the same day that the euro marks its 10th anniversary. From New Year's Day 328.6 million people including 5.4 million Slovaks will now share the same currency. The euro - a quick look at its history The euro was created in 1999 when 11 countries irrevocably locked the bilateral exchange rates of their currencies and equipped themselves with a single monetary and exchange rate policy managed by the European Central Bank created six months earlier. Greece joined them in 2001 and in 2002 euro banknotes and coins were introduced. Slovenia was the first of the accession countries that joined the EU in 2004 to adopt the common currency (1 January 2007). Cyprus and Malta followed suit on 1 January 2008. 2009 - the year for Slovakia's turn to join the euro and reap its benefits The Slovak €1 mascotte 2009 will see the third enlargement of the euro area to Slovakia, which will adopt the euro at a rate of 30.1260 Slovak koruna to one euro. The imminent changeover has fostered macroeconomic stability in Slovakia and provided it with an anchor in a time of generalised crisis. It will also create greater trade opportunities for Slovakia in the global economy and help attract foreign investment. === Dupa un sfert de veac in care oricum economia este "dolarizata/euroizata" (toate ! preturile except food sunt exprmate in moneda de socoata - euro) acum cind trebuie planificata bine intrarea in Clubul zona euro noi ne apucam si facem campanii cu toate preturile in ron - pai care-I rostul acestei campanii, ACUM ..? parca a fost initiative ZF ului. Haideti sa decalam (incercam macar) in avans termenul daca se poate. In rest, numai de bine si o tranzitie as smooth as possible.

De la: gabiSubiect:

2022-2050

Comentariu:

Mugur Isarescu asculta de FMI:va iesi la pensie pana in 2022-2050 can vom adera la zona euro !

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

TBI Bank, vândută fondului de investiții Advent

TBI Bank, înregistrată în Bulgaria, dar cu afaceri majoritare în România, deținută de grupul 4finance din Letonia, controlat anterior de rusul Oleg Boiko, a fost vândută fondului de investiții Advent,... detalii

Credite BT Direct pentru pacientii Medicover

Banca Transilvania, BT Direct și Medicover anunță un parteneriat pentru creșterea accesului la servicii medicale private, susținând sănătatea și creșterea calității vieții, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Pacienții... detalii

Probleme cu cardurile BRD Mastercard

Cardurile Mastercard emise de BRD nu au functionat astazi la ATM-urile altor banci si la platile in magazine. Tranzactiile refuzate au fost insa inregistrate de doua ori (dublate) in conturile... detalii

Card cu OLED in editie limitata: BT Visa UNTOLD

Perioada de pre-înregistrare pentru Cardul BT Visa UNTOLD în variantă fizică se încheie în câteva zile, în 15 aprilie, anunta Banca Transilvania intr-un comunicat, in care adauga: Acesta este primul... detalii